Home Spiritualitás Milyen állást foglal a Vatikán az ördögűzés kérdésében?

Milyen állást foglal a Vatikán az ördögűzés kérdésében?

0

2014 júliusának elején a Vatikáni Egyház lépéseket tett annak érdekében, hogy hivatalosan is elismerje az Ördögűzők Nemzetközi Egyesületét (International Association of Exorcists).

Ez volt a legerősebb jele annak, hogy a Katolikus Egyház elismeri az ördögűzést mint tevékenységet. Az ördögűzés egy vitatható gyakorlat, melynek során démonokat, szellemeket űznek ki azokból, akikről úgy vélik, megszállták őket. Az egyesületet 1990-ben alapították, 2014-ben több mint 250 tagja volt valamint 6 pap.

Az egyik pap Gabriele Amorth atya, aki akkor azt állította, hogy több mint 160000 ördögűzést végzett. Francesco Bamonte, az egyik vatikáni atya izgalmasnak találta az elismerést az egyház számára is. Úgy vélte, hogy a papoknak fel kell ismerniük, hogy van alapja ennek a jelenségnek, bármennyire is drámai legyen. Hiba, hogy nem foglalkozunk vele és alábecsüljük. Az ördögűzés gyógyszer azoknak akik szenvednek és kétségtelenül elvezet a spirituális megtisztuláshoz.

Ezzel ellentétben a pszichológusok és orvosok úgy vélik, hogy az ördögűzés azért veszélyes, mert a személyek gyógyszeres kezelésre szorulnak és az ördögűzés csak késlelteti a terápia elvégzését.

UPI | paranormal.hu