Home Földönkívüliek Mire számítatunk a hamarosan megjelenő UFO jelentéstől?

Mire számítatunk a hamarosan megjelenő UFO jelentéstől?

0

Amint az köztudott, a napokban várják az amerikai kormány UFO-król szóló jelentését, amiben beszámolnak arról, mi az amit tudnak az ismeretlen égi jelenségekről. A kérdés, mennyire fogja megrázni a jelentés a közvéleményt?

Amióta benyújtották a kérvényt a jelentés felfedésére, azóta több csillagász is megszólalt az ügyben, kifejtve véleményüket, hogy szerintük mit várhatunk a jelentéstől.

Az egyik csillagász Nick Suntzeff (Texas A&M University) – az űrkutatás évtizedes veteránja, aki nemrég hosszasan beszélt a témáról.

“Fogalmam sincs, mit fog mondani a jelentés, de kétlem, hogy olyan bizonyítékuk lenne, ahol egyértelműen meg tudnák magyarázni ezeket a jelenségeket, vagyis UAP-okat. (Unidentified Aerial Phenomenon, azonosítatlan légi jelenség, korábban UFO-nak nevezték)” – mondta.

“Kezdetnek, észrevették már, hogy az UAP-ok a képeken és videókon általában fókuszálatlanok?”

Suntzeff azzal érvel, hogy az elmúlt években látott amerikai haditengerészeti pilóta videóknak alternatív, hagyományos magyarázatai is lehetnek, és nem feltétlenül meggyőző bizonyítékai az UFO-knak.

“Az egyik videón egy pilóta azt mondta, hogy az UFO egy nagy Tic Tac cukorkára hasonlított, és hogy az óceán felett dacolva a fizika törvényeivel, gyorsan mozgott” – mondta.

“A probléma itt az, hogy nem tudjuk, milyen messze volt. Ha magasan az óceán felett volt, akkor a látszólagos mozgás valószínűleg a repülőgépnek köszönhető, nem pedig az objektumnak”.”

“Nem tudom kizárni, hogy más bolygókról érkeztek hozzánk látogatók. De egyértelmű bizonyítékokra van szükségünk. Például egy tiszta fényképre van szükségünk. Egyelőre nincs ilyen bizonyítékunk.”

Arra a kérdésre, hogy az amerikai kormánynak van-e hozzáférése az UFO-k lezuhant roncsaihoz, hozzátette:

“Ha igen, akkor ez a valaha volt legjobban őrzött titok. A kormányunk nem túl jó a titoktartásban, és ez a mostani egy nagy durranás lenne. Nem, nem hiszem, hogy van bármilyen fizikai bizonyíték. Nem hiszem, hogy intelligens civilizációk képesek lennének több ezer fényévnyi utat megtenni a Földig, majd lezuhanni az űrhajójukkal. Ha képesek ekkora távolságot megtenni, komolyan kétlem, hogy ilyen gondatlanok lennének.”