Home Földönkívüliek Nagy a várakozás az UFO jelentésekre

Nagy a várakozás az UFO jelentésekre

0

Az amerikai hírszerzés tisztviselői egyelőre nem találtak bizonyítékot arra, hogy a haditengerészet pilótái által az elmúlt években észlelt légi jelenségek idegen űrhajók lennének, de még mindig nem tudják megmagyarázni a tárgyak szokatlan mozgását, amely előtt fejüket vakarják mind a tudósok, mind a hadsereg. Mindezt magas rangú kormányzati tisztségviselők állították az elmúlt napokban, akiket a nagy érdeklődéssel várt kormányzati jelentés eredményeiről tájékoztattak.

A jelentés megállapítja, hogy az elmúlt két évtized több mint 120 incidensének túlnyomó többsége nem amerikai katonai vagy más fejlett amerikai technológiából származik – mondták a tisztviselők. Úgy tűnik tehát, hogy ez kizárja azt, hogy a haditengerészet pilótái titkos fejlesztésekkel találkoztak.

A titkosítatlan jelentést várhatóan június 25-ig adnak ki a kongresszusnak és a tisztségviselők szerint annyi biztos, hogy szerepelni fog benne, hogy a kormány nem tudja kizárni azt, hogy a jelenségek ne idegen űrhajók lennének.

Az amerikaiak régóta tartó rajongása az UFO-k iránt az elmúlt hetekben a kormányzati jelentés közzétételére várva még inkább felerősödött. Barack Obama volt elnök korábban azzal szította a kedélyeket, amikor a múlt hónapban a CBS “The Late Late Show with James Corden” című műsorában a történtekről kérdezték.

“Ami igaz, és ezt most komolyan mondom” – mondta Obama – “az az, hogy vannak felvételek és feljegyzések az égen látható objektumokról, amelyekről nem tudjuk pontosan, hogy mik azok”.

A jelentés elismeri, hogy a megfigyelt jelenségekkel kapcsolatban sok mindent továbbra is nehéz megmagyarázni, beleértve a gyorsulásukat, valamint az irányváltoztatás és az alámerülés képességét. Az egyik lehetséges magyarázat – miszerint a jelenségek időjárási ballonok vagy más kutatóballonok lehetnek – nem minden esetben állja meg a helyét, mondták a tisztségviselők.

A végleges jelentés egy titkos mellékletet is tartalmazni fog, mondták a tisztségviselők. Bár a melléklet nem fog tartalmazni olyan bizonyítékot, amely arra engedne következtetni, hogy a jelenségek idegen űrhajók, azt elismerték, hogy ez a melléklet a nyilvánosság számára titokban marad, ami majd valószínűleg tovább táplálja az összeesküvés elméleteket.

A jelentésben vizsgált több mint 120 eset közül sok a haditengerészet személyzetétől származik, mondták a tisztségviselők. A jelentés külföldi hadseregeket érintő incidenseket is vizsgált az elmúlt két évtizedben. A hírszerzés emberei úgy vélik, hogy a légi jelenségek legalább egy része egy másik ország, valószínűleg Oroszország vagy Kína kísérleti technológiája lehetett.

Egy magas rangú tisztségviselő, habozás nélkül azt mondta, hogy az amerikaiak tudták, hogy nem amerikai technológiáról van szó. Elmondása szerint a hírszerzés és a hadsereg tisztjei aggódtak amiatt is, hogy Kína vagy Oroszország kísérletezhet valamilyen hiperszonikus technológiával.

Tény, hogy Oroszország nagy összegeket fektetett be a hiperszonikus rakétákba, mivel úgy véli, hogy ez a technológia lehetővé teszi számára az amerikai rakétavédelmi technológia kijátszását. Kína szintén kifejlesztett hiperszonikus fegyvereket, amelyeket szerepeltetett is katonai felvonulásokon. Ha a jelenségek kínai vagy orosz repülőgépek lennének – mondták a tisztségviselők -, az arra utalna, hogy a két hatalom hiperszonikus kutatásai messze megelőzték az amerikai katonai fejlesztéseket.

A haditengerészet pilótáit mindenesetre gyakran elbizonytalanították az észlelések. Az egyik találkozás során 2014 nyarától 2015 márciusáig szinte naponta jelentek meg furcsa tárgyak az égen.