Home Földönkívüliek Nagy az aggodalom a Pentagon új UFO-osztálya miatt

Nagy az aggodalom a Pentagon új UFO-osztálya miatt

0

Korábbi tisztviselők azt állítják, hogy a Pentagon új, UFO-ügyekkel foglalkozó irodája veszélyezteti a téma teljes átláthatóságának megteremtésére irányuló erőfeszítéseket.

A múlt hónapban az amerikai védelmi minisztérium bejelentette a légi objektumok azonosításával és kezelésével foglalkozó csoport létrehozását (AOIMSG), amely nem más, mint egy új UFO-vizsgálati hivatal. Ez az amerikai haditengerészet azonosítatlan légi jelenségekkel foglalkozó munkacsoportjának utódjaként fog szolgálni.

A hivatalos sajtóközlemény szerint az AOIMSG össze fogja hangolni a minisztérium és az Egyesült Államok kormányzatának vizsgálatát a légtérben lévő különös objektumokkal kapcsolatban, valamint értékelést fog végezni arról, is, hogy ezek mennyire jelentenek veszélyt a repülésbiztonsára.

Nem mindenki lelkesedik azonban a hírért, köztük Luis Elizondo – aki korábban egy olyan egységet vezetett, amely a katonai UFO-jelentések értékeléséért volt felelős.

Aggodalmai vannak Kirsten Gillibrand szenátor 2022-es nemzetvédelmi felhatalmazási törvénye miatt, amelynek célja, hogy teljes átláthatóságot teremtsen az UFO-k témájában, és megszüntessen minden titkolózást a jelenség körül. Szerinte ugyanis ez a törvény veszélyben lehet.

“Ha még 70 évnyi titkolózást akarunk ebben a témában, akkor a hírszerzésért és biztonságért felelős védelmi miniszterhelyettes hivatala a tökéletes hely erre” – mondta Elizondo.

“Eddig négy évük volt rá, és a közérdeket szolgáló erőfeszítésekből alig van valami.”

Elizondo nincs egyedül az aggodalmaival – Christopher Mellon, aki a Clinton- és a Bush-kormányzat idején egy hasonló egységet vezetett, nem hiszi, hogy az új UFO-hivatalnak meglesz a finanszírozás, a szakhatóság, a szerződéskötés, a parancsnokság vagy a technikai adottságok az UFO-k hatékony kivizsgálásához.

“Az, hogy a Védelmi Minisztérium hírszerzési és biztonsági miniszterhelyettesének hivatala képtelen hatékonyan részt venni az UFO kérdésben, az az oka annak, hogy 2004 óta olyan kevés dolog változott vagy valósult meg” – mondta.

Tekintettel az ilyen problémák lehetőségére, nem világos, hogy pontosan hogyan fognak haladni a dolgok az új hivatal alatt, és hogy Gillibrand nagyobb átláthatóságra vonatkozó intézkedései egyáltalán megvalósulnak-e.

Végeredményben lehet, hogy semmivel sem járunk jobban, mint amikor a kormány UFO-kutatásait titkosították.