Home Kriptozoológia Nagyszabású expedíció indul az Orang Pendek felkutatására Thaiföldön

Nagyszabású expedíció indul az Orang Pendek felkutatására Thaiföldön

0

A Bigfoot nem ismeretlen Délkelet-Ázsia népei számára, a legendás szörny azonban csak az maradt – legenda. Hogy valódi bizonyítékokkal egészítse ki a titokzatos fenevadat övező évszázados történeteket, a neves Bigfoot-kutató, C. Thomas Biscardi, bejelentette a “Bigfoot Thaiföldön: The Definitive Expedition” (A végső expedíció) címmel, amely végre bizonyítékot fog találni a Bigfoot létezésére a hívők országában.

“A Nagylábúról, vagy más néven Orang Pendekről szóló jelentések Thaiföldön és Délkelet-Azsiában nem új jelenség, de számos okból kifolyólag ez egy elhanyagolt régió a földi kutatások szempontjából” – mondta Biscardi a vállalkozás leírásában. “Az Egyesült Államokban a Bigfoot és más kriptidek keresése iparággá vált. A keresés még egy kezdő számára is elérhető, tényleg nincsenek akadályok. Ez nem így van Thaiföldön, ahol az időjárás, a terep, a vadvilág, a kultúra és a politika mind korlátokat állít. Csak egy olyan csapat, mint az enyém, amely több mint 50 éves tapasztalattal rendelkezik a Bigfoot vadászatában szerte a világon, vállalkozhat egy ilyen túrára”.

Biscardi az expedíció élére áll, két régi csapattagjával együtt: Robert “A Svéd” Holmberg, nyomkereső, vadász és túlélő lesz a terepen dolgozó csapat vezetője, valamint Chris Contrearas, egy tapasztalt kutató, archivátor és információszerző.

Biscardi és csapata mellett “Att” buddhista szerzetes is tagja lesz az expedíció vezetői csapatának, aki az országon belüli kapcsolataira és kulturális ismereteire támaszkodik, amelyek létfontosságúak a Bigfoot-észlelésekhez kapcsolódó területekhez és emberekhez való hozzáféréshez.

Az első feljegyzett beszámolók a thaiföldi Bigfootról a 16. századból származnak, amikor a távoli dzsungelben élő lakosok 3 méter magas, élő, szőrös emberekről beszéltek. Az 1920-as évek óta több ezer észlelést jegyeztek fel, és az 1970-es évek közepe óta tucatnyi tudományos expedíciót hajtottak végre. 2005-ben újságírók egy csoportja Tajvan és Délkelet-Ázsia számos pontjára utazott, hogy 3 méter magas óriás emberszabású majmokat keressen. Mindezek a tevékenységek nem hoztak kézzelfogható bizonyítékot.

“Biztos vagyok benne, hogy a thaiföldi kormánytisztviselők, tudományos vezetők és a történetekben, észlelésekben és találkozásokban jártas helyiek segítségével és közreműködésével az expedíció informatív és sikeres lesz, és nemcsak a thaiföldi Bigfoot történeti könyvtárát fogja létrehozni, hanem egyértelmű bizonyítékokat is fog felmutatni a szörnyről” – mondta Biscardi.

Az egész expedíció során kamerák forognak majd, hogy a történelmi utazás minden egyes pillanatát rögzítsék, amelynek fénypontjai egy új dokumentumfilmben lesznek láthatóak. Az országon belüli kulcsfontosságú keresések során élő közvetítés is történik majd, amely világszerte elérhető lesz a nézők számára. Biscardi korábban tíz Bigfoot-dokumentumfilmet készített és rendezett, és rekordokat döntött az eladások és a nézettség tekintetében a “Bigfoot-hét” alatt, amikor négy produkciója egyszerre volt elérhető az összes nagy streamingplatformon.

Bigfoot Thaiföldön: The Definitive Expedition: The Definitive Expedition jelenleg a tervezés kezdeti fázisában van, a 21 napos kutatási és felfedező út megtervezésén dolgozik a kommunikációs, szállítási és felszerelési szervezetekkel.

Fotó: CC BY-SA 4.0 Vyacheslav Argenberg / vascoplanet.com