Home Kriptozoológia Nagyszabású kutatás kezdődik a Loch Ness tavon

Nagyszabású kutatás kezdődik a Loch Ness tavon

0

2023 augusztusában több mint 50 év óta Loch Ness legnagyobb megfigyelésére kerül sor. A Loch Ness Centre és a Loch Ness Exploration felmérő berendezéseket, többek között hőkamerás drónokat és hidrofonokat vet be, hogy feltárják a híres tó rejtélyeit. A kutatáshoz önkéntesek és a nyilvánosság is csatlakozhat. Az esemény célja, hogy a víz alatti rejtélyes anomáliákat és akusztikus jeleket tanulmányozzák, hogy felderítsék a szörny titkát, ha létezik egyáltalán. A nemrég felújított Loch Ness-i Központban a híres Loch Ness-i szörny iránt érdeklődő látogatók számára egy magával ragadó kiállítással várják a látogatókat.

A hétvégi esemény során Alan McKenna, a Loch Ness Exploration munkatársa élőben tájékoztatja az önkénteseket a Loch Ness Centre-ből, hogy mire kell figyelniük, és hogyan rögzítsék a leleteket. Mindennap lesz beszámoló is, ahol megvitatják az aznapi felfedezéseket. Különleges túrák lesznek a vízen Alistair Matheson Deepscan-kapitánnyal, és négy prémium Deepscan-járat is elérhető lesz, amelyek hosszabb utakat kínálnak, és egy 60 láb hosszú hidrofon segítségével zajok után kutatnak a tó mélyén.

A Loch Ness Centre-t, amely korábban a Drumnadrochit Hotel volt, a Continuum Attractions 1,5 millió font értékű beruházással újították fel, és interaktív elemekkel ellátott, magával ragadó kiállítást hoztak létre. A cél az, hogy a Loch Ness-rajongók új generációját inspirálják, és a központ hozzájáruljon a híres Loch Ness-i szörny rejtélyének megfejtéséhez. Paul Nixon, a Loch Ness Centre általános igazgatója hangsúlyozza, hogy elkötelezettek a kutatás folytatása és a Loch Ness vize alatt rejlő rejtélyek feltárása mellett. Az esemény egyedülálló lehetőségnek ígérkezik a Loch Ness vizének olyan felfedezésére, amire eddig még nem volt példa.

Fotó: CC BY-SA 3.0 Ben Buxton