Home Hírek NASA: Már a mi életünkben találkozunk a földönkívüliekkel

NASA: Már a mi életünkben találkozunk a földönkívüliekkel

1926
13
Megosztás

Soha ilyen nyíltan nem beszéltek még felelős tudósok a Földön kívüli élet lehetőségéről, mint a NASA tudósai egy keddi beszélgetésen. A NASA vezető kutatója, Ellen Stofan egy Washingtonban tartott fórumon állt elő a bejelentéssel: a jelek szerint már a mi életünkben létrejöhet a találkozás a földönkívüli lényekkel.

Azt hiszem, hogy egy évtizeden belül határozott jeleket találunk a Földön kívüli életre, 20-30 éven belül pedig bizonyítékaink is lesznek  – fogalmazott a kutató. Ezek szerint 2025-re már tudhatjuk, hol és milyen lények élnek odakinn

“Tudjuk, hogy hol keressünk, és azt is tudjuk, hogy hogyan” – fokozta a hallgatóság izgalmát a kutató. “A legtöbb esetben már rendelkezünk a szükséges technológiával, és ezeket hamarosan már alkalmazni is tudunk.”

Hasonlóan határozott véleményt fogalmazott John Grunsfeld, aki korábban saját szemével tekinthetett bele a világűr mélységeibe. Az egykori űrhajós, a NASA egyik kutatási vezetője két konkrét helyet is megemlített beszédében.

“Azt hiszem, hogy egyetlen generációra vagyunk a saját naprendszerünkben [a jelek felfedezésétől], legyenek azok a jeges Holdon, vagy a Marson, és egy generációra egy másik naprendszer egyik bolygójától.”

A NASA bolygókutatója, Jim Green hosszabban beszélt a Marsról. A bolygó jégsapkái arra engednek következtetni, hogy felszínének felét egykor tengerek borították. Nem is rövid ideig, 1,2 milliárd évig hullámoztak a vörös bolygó óceánjai.

“Úgy véljük, hogy ilyen hosszú idő éppen elég az élet kialakulásához.” – szögezte le a bolygókutató az LA TImes szerint.

Az Independent cikke szerint a kutatók biztosak abban, hogy a földönkívüliek itt vannak a saját naprendszerünkben, és a Tejútrendszer valamelyik bolygóján is. A kutatók szerint esélyes például a Jupiter két holdja, az Europé és a Ganimédesz, sőt, a Szaturnusz jeges holdja, az Enceladus is, amelynek jeges felszíne alatt tengerek rejtőznek.

“Határozottan nem az a kérdés, hogy ha, hanem hogy mikor” – fogalmazott talányosan Jeffery Newmark, a NASA kutatója, akit az LA Times idézett.

A kutatók azonban nem akarták, hogy hirtelen túl nagyok legyenek a várakozások. “Nem kis zöld emberekről beszélünk – mondta Stofan. – Apró mikrobákról van szó.”

Érdekes, hogy nem sokkal korábban beszélt az egykori amerikai elnök is a földönkívüliekről. Bill Clinton egy tévés beszélgetésen szögezte le, hogy valószínű, nem vagyunk egyedül az Univerzumban.

“Nem lepődnék meg, ha egy nap meglátogatnának minket. Csak remélem, hogy ez nem úgy zajlik majd, mint a Függetlenség napjában.”

Az egykori elnök kijelentette, hogy még ennek is lenne haszna, mert így végre összefogna az emberiség.

“Talán ez lehetne az egyetlen esély, hogy összefogjon a megosztott emberiség. Az emberek közti különbségek jelentéktelenné válnának, ha egy külső ellenség fenyegetne minket.”

index.hu – Földes András

13 COMMENTS

 1. Hát igen. A mikrobák (pl. vírusok, sőt kimondottan ezek) képesek teljesen új genetikai állományt létrehozni, szinte csak a fantázia szab határt annak, hogy mit.
  Ami nem hagy nyugodni: Amennyiben létrehoztak valamilyen hibridet és látszólag (csak azért látszólag, mert titkok titka volt a kifejlesztés, de teljes mértékben emberi alkotás) fejlettebb technológiát adnak alájuk, s ezt bemutatva és kikiáltva idegeneknek őket, akik még bántani is akarnak minket, ezáltal létrejőve az egységes világ… S nagy nehézségek által és természetesen kellő veszteségek mellett gyakorlatilag minden teljesülhetne, amit elméletileg oly régóta dédelgetnek egyesek, a végén (mert megnyerné a fajunk a háborút, terv szerint) a világkormánnyal (ami ne feltétlenül rossz, csak nem mindegy kiknél lenne a hatalom). Miként tudnánk eldönteni, ha valaki benyitna hozzánk, hogy ő valóban idegen…??!! Zöld a vére? És? Azt is ki lehet fejleszteni! Szürke? Zöld? Kicsi, magas? S így tovább… Mitől lenne idegen az idegen? S mitől lehetne ember alkotása? Mutatna képeket a fejbe vetítve a saját bolygójáról? Mióta kutatják a telepátiát és elmét? Paranormális ereje lenne? És akkor már idegen? Démon? Mert ha imádkozok nem bánt? Akkor nem emberi szándéktól csepeg az egész? Legyünk vallásosak, sőt keresztények, ha már azok leszünk… Egyre inkább egy kísérleti labor jut az eszembe mindenről. De mindenképp messze a valóságtól.

 2. Sokat agyaltam ezen, ami annyiban nem igaz, hogy gondolkodok rajta és csak ezen, inkább azt mondanám, hogy háttérben fut a kérdés és időnként ad ki valamilyen eredményt. A “mitől ember az ember” kérdésre jelenlegi válaszom: A természetességtől.
  Része a természetnek és követi a lelkiismeretét, ami emberré teszi a föld többi teremtményétől megkülönböztetve őt.
  A teremtés sokkal nehezebb kérdés számomra. Noha meggyőződésem: Van Isten. Leegyszerűsítve: Isten a végtelen. Nincs mellette még egy végtelen. Van, anélkül hogy akart volna lenni. De egyedül van. Így hát teremtett magában és magából sok-sok szikrát, hogy legyen kivel kommunikálnia. S így már nincs egyedül. Magyarázat: A végtelen ugyan olyan anyagokból épül fel (max. több mindenből, még nem ismert anyagokból is) mint pl. egy ember. Amennyiben bennünk van élet, miért ne lehetne a végtelenben is? S végül: Ez még mindig nem azt jelenti, hogy anyagi lényeket teremtett volna. Lehet teremtett azokat is. S ezek az anyagi lények is teremthetnek másokat. Egyetlen egy dolgot nem tud teremteni senki (szerintem): lelket.
  Néha eszembe jut: tökéletes robot is lehet az ember. Nem kell gyár az előállításához, így gépek sem. Tanítható, intelligens, stb. S lehet, hogy csak ábrándozik a lélekről! Mert igazából csak egy program, egy mesterséges intelligencia. A kérdés: miért? Engem általában ez a kérdés szokott foglalkoztatni. MIÉRT???

 3. ami bennünket emberré tesz, talán az hogy képesek és hajlamosak vagyunk létezésünk mivoltán, értelmén töprengeni. A magam részéről, ez utóbbi Istennel kapcsolatos írással, nem értek egyet. Isten miért teremtene embert ha a hatalma végtelen? Ha én Isten lennék, és már nem akarnám többé bekötni a cipőmet, végtelen hatalmamnál fogva megteremteném az embert hogy tegye meg helyettem. De ezzel a hatalommal azt is megtehetem, hogy ne hordjak cipőt.
  Isten teremtményeiént nem minket tart életben az isteni hatalom. A emberek hite éltei teremtőjét.
  úgy minden népnek a tejúton lehetne saját istene. Magam részéről szeretnék abba hinni, hogy az Űrt megannyi faj népesíti be, és hát ez valamivel izgalmasabb is mint a baktériumok.

  Mi emberek evoluciós pályafutásunk kezdetén, elválasztott minket az állatvilágtól a gondolkodásunk. Az ősember fejében mindenhez amit látott rendelt egy szimbolumot, s ezeket kombinálva új világokat hozott létre. A lélek, a világ és az élet értelme, Isten, mind a zabolátlan fantáziánk eredménye.

 4. ami bennünket emberré tesz, talán az hogy képesek és hajlamosak vagyunk létezésünk mivoltán, értelmén töprengeni. A magam részéről, ez utóbbi Istennel kapcsolatos írással, nem értek egyet. Isten miért teremtene embert ha a hatalma végtelen? Ha én Isten lennék, és már nem akarnám többé bekötni a cipőmet, végtelen hatalmamnál fogva megteremteném az embert hogy tegye meg helyettem. De ezzel a hatalommal azt is megtehetem, hogy ne hordjak cipőt.
  Isten teremtményeiént nem minket tart életben az isteni hatalom. A emberek hite éltei teremtőjét.
  úgy minden népnek a tejúton lehetne saját istene. Magam részéről szeretnék abba hinni, hogy az Űrt megannyi faj népesíti be, és hát ez valamivel izgalmasabb is mint a baktériumok.

  Mi emberek evoluciós pályafutásunk kezdetén, elválasztott minket az állatvilágtól a gondolkodásunk. Az ősember fejében mindenhez amit látott rendelt egy szimbolumot, s ezeket kombinálva új világokat hozott létre. A lélek, a világ és az élet értelme, Isten, mind a zabolátlan fantáziánk eredménye.

 5. Én inkább Uhu-val értek egyet. 🙂

  Szerintem: Az Isten először valóban nem anyagi lényeket teremtett. Hanem, angyalokat, lelkeket. Test nélkülieket. Ilyen kisebb “entitásokat”.

  Az Isten lelket is tud teremteni.
  Sőt, az Isten állítólag még a semmiből is létre tud hozni dolgokat!
  🙂

  A Mindenható Mennyei Atyának (El-nek) semmi sem lehetetlen!
  El = Atya (a Teremtő.)
  Satan-El = Sátán Atya (A “Nagy Ördög”.) (egyébként pedig, a legszeretőbb isten az Univerzumban.)
  Mika-el = Mihály Atya (Szent Mihály főangyal.)
  Lucifer = egy szeráf angyal. Az “Ördög” (kisördög.)
  Krisztus Isten = Jézus Krisztus, a Fiúisten. Satan-El-ből jött létre 2000 éve.

  Ezek után már fölfogható a szentháromság is – csak tudni kell gondolkodni. (“Ide bölcsességel párosult ész kell..!”) 🙂

  {Most még 1 témát kihagytam itt, melyről nem írtam: a Szentlélek és a Szent Szellem kérdése.}

 6. Ja és El a Mindenható Isten – Jahveh pedig az Örökkévaló Isten.
  (az 1. a Tér, a térben létező a 2. pedig az Idő, az Időben is jelen levő.)

  Tehát:
  Mindenható – El
  Örökkévaló – Jahveh.

 7. Az Istenhit ad egy magyarázatot. Ez viszont nem feltétlenül igazság. Honnan tudjuk ezt? Nem egészen értem az El és a többi” féle teóriát. Az ember abban hisz amiben akar, de érdemes használni a “mi van ha” kifejezést, mert amit állítotok, nos nem biztos hogy tényleges. Majd 20-30 év múlva megkérdezzük az idegeneket, ők talán jártasabbak.

 8. Sajnos manapság már nincs nagyapa,aki elmondja az unokájának,hogy ez a világ egy zabolátlan mén csikó!
  ..és mi ott ülünk a hátán.
  ..ha ezt meg-tudjuk,,,egy csodás világban találjuk magunkat,és játék lesz az egész élet..
  Jelenleg mindent megtesznek,hogy,,, nehogy-megtudjuk,,,,mi megtudjuk ezt a csikót ülni,de ők nem.!!..és nem is fogják sohasem.

 9. Hát ez nekem magas.
  De legyünk aktívak, és hallgassunk az ösztöneinkre és a megérzéseinkre és a “Belső Hangra”. (lelkiismeret, intuíció, stb. …..)

  Egyszóval legyünk olyanok mint a gyerekek. Mint mi is voltunk gyerekkorunkban. Mert “semmiképpen be nem juthattok a mennyeknek országába, ha nem váltok hasonlatossá a gyermekekhez” — mondta Jézus Krisztus.