Home A tudomány rejtélyei Négy űrhajós indult az ISS fedélzetére

Négy űrhajós indult az ISS fedélzetére

0

A második alkalommal lőttek fel űrhajót a SpaceX Crew Dragon program keretén belül, csakhogy ezúttal ember is volt annak fedélzetén. Minden az eredeti terv szerint haladt és az űrhajó utasai meg is érkeztek a Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetére.

Az űrhajó négy utasa Michael Hopkins, Victor Glover, Shannon Walker (NASA) és Soichi Noguchi (JAXA – Japán Ákutató Ügynökség) volt.

A küldetés hosszú időtartamúra lett tervezve és az ISS teljes legénysége mostanra héttagúra bővül.

A NASA egyik munkatársa, Jim Bridenstine elmondta, hogy a NASA elkötelezettséget, bizalmat és biztonságos küldetést ígér az ISS-re minden amerikai és nemzetközi partnere számára.

Ez egy fontos küldetés a NASA, a SpaceX és a JAXA kötelékében és az amerikai űrügynökség továbbra is ápolni szeretné a partneri kapcsolatokat. az emberiség érdekében.

Elon Musk, a SpaceX vezetője nem lehetett jelen az indításon tekintettel arra hogy jelenleg karanténben van a koronavírus miatt.

Steve Stich, a NASA kereskedelmi programjának a vezetője szerint az indítás egy különleges alkalom volt a NASA és a SpaceX csapat számára.

Stich elmondta azt is, hogy várják a fontos munkák folytatását odafent és köszönetét fejezte ki azoknak akik munkájukkal részt vesznek a programban, ezzel lefektetve az űrbe való személyszállítás következő lépcsőfokát.

A terv első lépése tehát sikerrel megtörtént, az űrhajósokra pedig várnak a további munkák.

A képet WikiImages készítette a Pixabay -en