Home A múlt rejtélyei Nelson Rehmeyer meggyilkolása

Nelson Rehmeyer meggyilkolása

600
0
Megosztás

Ennek a cikknek az olvasása 2 percig tart

York megyében, Pennslyvania államban találhat a Spring Valley County Park, amely a Hex Hollow nevet kapta meg. 1928-ban egy helyi férfi, Nelson Rehmeyer holttestét megtalálták otthonában, miközben átkot próbáltak levenni róla. Az ?átok-házát? felgyújtották meggyilkolása után, de túlélte a tűzesetet és a mai napig áll. 2007-ben Rehmeyer leszármazottjai múzeumot nyitottak a férfi emlékére.

A gyilkost John Blymire-nek hívták, aki egyértelműen úgy gondolta, hogy Nelson Rehmeyer boszorkány volt, aki átkot bocsájtott rá. Ez egyáltalán nem volt furcsa akkoriban: Pennsylvania-ban a húszas években rengetegen gyakorolták a ?powwow? nevű mágiát, amely a kereszténység és az európai folklór maradványait ötvözte. Maga Blymire is powwow orvos volt.  Azonban betegség és számos balszerencse után Bylmire meg volt győződve róla, hogy megátkozták. Azonban képtelen volt kitalálni az átok forrását, ezért egy helyi boszorkányhoz, Nellie Nollhoz fordult, aki megerősítette félelmeit, és elmondta, hogy a balszerencséjének okozója Nelson Rehmeyer, aki gyerekkorában kigyógyította Blymire-t egy gyerekkori betegségből powwow mágiával.

A boszorkány szerint Blymire-nek Rehmeyer haját kellett volna megszereznie, hat láb mélyre eltemetnie, hogy elűzze az átkot. Aztán elégetnie Rehmeyer The Long Lost Friend című könyvét, amely a mágiával volt kapcsolatos.
1928 novemberében Blymire és barátja meglátogatták a férfi házát, hogy megkeressék a könyvet. Ekkor nem történt semmi, de másnap éjjel visszatértek egy harmadik férfival, akik közösen megtámadták Rehmeyert. Az események egymást követték, amely végül a férfi halálához vezetett. A három férfi ezután felgyújtotta az egész házat. Az, hogy a ház túlélte a támadást, továbbra is természetfeletti jelenségnek tekintették.

Mind a három férfit elfogták. Blymire-t és első társát életfogytiglanra ítélték, még harmadik társukat 10-20 évre. Később mind a hármukat szabadon engedték még idő előtt.
Bizzarium