Home Földönkívüliek Nem biztos, hogy idegen struktúra kering Tabby Csillaga körül

Nem biztos, hogy idegen struktúra kering Tabby Csillaga körül

0

Csillagászok úgy vélik, hogy végre megfejtették a szokatlanul viselkedő Tabby Csillagának rejtélyét. A csillag, melyet a Kepler Űrteleszkóp kapott lencsevégre 2009-ben, a Hattyú és a Lant csillagképek között helyezkedik el és a KIC 8462852 sorszámot kapta meg. A felfedezés jól ismert tudósok és UFO kutatók körében.

A legtöbb csillagnak a fénye kismértékben elhalványul amint a bolygójuk elhalad előttük, ez a csillag azonban igen nagy mértékben halványul el, amely arra utal, hogy valami óriási tárgy keringhet körülötte.

A jelenség akkor vált igazán népszerűvé, amikor Jason Wright csillagász kijelentette, hogy az egyik lehetséges magyarázat az, hogy gigantikus idegen struktúra lehet a csillag körül.

2017 októberében azonban új magyarázat született, miszerint a csillag fényének különös viselkedését porból álló felhőzet okozhatja, amely a csillag körül kering.

A magyarázat ugyan nem hagyatkozott tanulmányokra, de úgy tűnik, hogy ez a legvalószínűbb magyarázat.

“A por lehet az oka a annak, hogy miért váltakozik olyan nagymértékben a csillag fénye” – mondta Tabetha Boyajian csillagász. “Az új adatokból kiderül, hogy a fény színei különböző mértékben vannak blokkolva. Ezért akármi is halad el közöttünk és a csillag között, nem átlátszó, nem ereszt át fényt egyáltalán, mint ahogy az elvárható lenne egy mesterséges objektumtól.”

Továbbá közölte, hogy “ha nem lennének azok az emberek, akik nyitottak a földönkívüli életre, ezt a csillagot észre se vettük volna. Nagyra értékelem azoknak az embereknek a munkáját, akik hozzájárultak ennek a csillagnak a vizsgálásához az elmúlt évek során. Megtisztelő, hogy milyen sokféle módon próbálnak segíteni, hogy kiderítsük a csillag mibenlétét.”

Képünk illusztráció!

Big Think | paranormal.hu | mike lacoste képe a Pixabay -en