Home Összeesküvés elméletek Nem keresik tovább az MH 370-est

Nem keresik tovább az MH 370-est

0

Az utolsó keresés is eredménytelen maradt, amely próbált válaszokat találni arra, mi lett az utasszállító sorsa.
Az, hogy pontosan mi történt a Malaysia Airlines 370-es járatával miután felszállt Kuala Lumpurból 2014 március 8-án, a repüléstörténet egyik legnagyobb rejtélye.

A kiterjesztett kutatás, amely 1046 napig tartott, lefedett mintegy 74500 km2-t és 160 millió dollárba került. Ausztráliából, Kínából és Malajziából is érkeztek segíteni a kutatást, de mindezek ellenére sem sikerült megtalálni a roncsot.

Nemrég egy magánexpedíció is megpróbálta megoldani a rejtélyt mint utolsó próbálkozás, de ez is kudarcot vallott – számos kérdést maga után hagyva a tragédiáról.

A malajziai kormány azóta kijelentette, hogy nem tervez további keresést lefolytatni a jövőben.

“Egyik motívációnk az volt a kereséssel, hogy megpróbáljunk válaszokat adni az érintetteknek.” – mondta Oliver Plunkett, az Ocean Infinity vezetője. “Nehéz szívvel kell feladnunk a jelenlegi keresést, amely nem ért el semmilyen célt.”

“Soha nem volt még semmilyen olyan nagyszabású, összehangolt kutatás, mint ez. Mint a cégnek, a kutatás kimenetele meglehetősen csalódást okozott, de büszkék vagyunk arra amit tettünk mind az előállított adatok terén, mint a gyorsaság terén, mellel egy ilyen óriási területet lefedtünk.”

BBC News | paranormal.hu