Home Földönkívüliek Nem vagyunk felkészülve földönkívüliekkel való találkozásra

Nem vagyunk felkészülve földönkívüliekkel való találkozásra

8

Egy professzor azt állítja, hogy fel kellene hagynunk a földönkívüliek keresésével, mert túlságosan visszautasítóak vagyunk velük. Gabriel de la Torre, a Cadiz-i egyetem Pszichológia Tanszékének egyik tanára tanulmányt készített arról, mennyire vagyunk felkészültek találkozni egy másik intelligens életformával.

Miután kérdőíveket küldött ki 116 tanulónak Spanyolországban, az Egyesült Államokba és Olaszországba, kiderültm hogy az általános vélekedésünk és vallási meggyőződésünk miatt megijednénk egy találkozástól.

De la Torre azért végezte tanulókon a felmérést, mert ők lesznek a jövő politikusai, tudósai és az ő hozzáállásukat szerette volna megismerni. A SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence Institute) 1984 óta keresi a földönkívüli élet jeleit a világűr különböző részein.

Feltehetőleg ők nem úgy kommunikálnak, ahogyan mi, ezért kevés az esély arra, hogy bármit is találjanak, mindenesetre a keresés szüntelenül folytatódik. Ha bármit sikerül találni, a tanulmány eredményeiből ki lehet következtetni egy várható általános reakciót.

8 COMMENTS

  • Az enyémen sem.

   Nekem ebből a nagy-nagy technológiai modernségből bőven elég az Internet.
   Nem kellenének még az UFO-k is. Nem hiányzanak.( Talán ezért nem is veszik fel velünk a kapcsolatot.!)

   • Egyszer azt mondták pl. egy szemtanúnak, akivel el is beszélgettek, hogy: “Szívesen beszélnénk nektek Jézusról is, de nem tehetjük, nem szólhatunk bele ezekbe a dolgokba.”
    A ‘nektek’ alatt itt az egész emberiséget értette a földönkívüli ufonauta.

 1. Bár az alábbi felsorolás nagyon nem teljes, (bővítsd nyugodtan) a sorrend is csaknem véletlenszerű, és gondolom, majdnem mindenkinél másként sorakozna, én az első körökben nem az “idegenekkel” kezdeném az alkalmasságunk vizsgálatát, hanem a következőkkel:

  – hozzáállásaink – emberek, általunk nem osztott kijelentéseihez,
  – hozzáállásaink – emberek, miénktől eltérő etnikumaihoz, kisebbségeihez,
  – hozzáállásaink – emberek, miénktől eltérő véleményű, szokású társadalmi csoportjaihoz,
  – hozzáállásaink – emberek, miénkkel nem egyező vallásához, ideológiájához, érzületéhez,
  – hozzáállásaink – emberek, általunk elutasított viselkedéseihez, megnyilvánulásaihoz,
  – hozzáállásaink – emberek butaságához,… (vagy épp fordítva: intelligenciájához)
  – hozzáállásaink – emberekhez, akiket “nehéz” szeretni,
  – hozzáállásaink – emberek bőrszíneihez,
  – hozzáállásaink – emberek “normálistól” eltérő, kisebb vagy nagyobb anatómiai “rendellenességeihez” (pl. törpék, sánták, “bénák”,…)
  – hozzáállásaink a természet lényeihez, különös tekintettel azokhoz, amiket/akiket “állatoknak” kereszteltek el,
  – hozzáállásaink – “nehéz” szüleinkhez vagy gyerekeinkhez,
  – hozzáállásaink – “hétköznapi” önnön magunkhoz…

  Lehetséges volna(?) hogy az emberiség nagy része azt mutatja magáról, hogy “nem vagyunk felkészülve” nem csak a “földönkívüliekkel való találkozásra”, hanem… (bővítsd csak a fenti felsorolást)
  Márpedig nemcsak humanoidok várják, hogy érettek legyünk nem félni és nem leölni mindenkit, aki “nem tetszik” (miért is látsz kb. 30 éve dínókat, hüllőket oly’ sok gyerek kedvenc játékszerei között, és nem humanoid animációkat, amikor TV előtt találod a gyerekedet?)

  …és vajon meddig lesz még az “ember” programozott elméjében ez a “teremtés koronája” szlogen?

  Bizonyára sántít kicsit a hozzászólás, de vajon fel vagyunk-e készülve ilyen, “kicsit bicegő” kommentekre?

 2. Én egyébként, tulajdonképpen már találkoztam is a földönkívüliekkel. Ugyanis annyira jó beszámolókat olvastam másoktól az ő földönkívüliekkel való találkozásukról, hogy az olyan volt, mintha velem történt volna meg az eset. Én jól bele tudom élni magamat ezekbe.

 3. Nem tartom ésszerűnek, hogy az ember reménykedik abban, hogy az antennák előtt egyszer csak elsuhan egy kósza földönkívüli frekvencia. Alapból ott a gond, hogy az ember, így ti, én és mindenki a környezetéből indul ki és a zabolátlannak nevezett emberi képzelőerő ezáltal beszűkült mikroszkópikus pötty. Galilei felnézett az égre és a mindenséget kémlelte, míg ma a világi tudósok apró, haszontalan molekulákat babrálnak. Nem fogunk találkozni idegenekkel(talán ez már nem jó szó rájuk) mert ők sem akarnak találkozni egy jelentéktelen naprendszerbeli apró bolygócskán élő néppel, akik a jelenlegi nézetek szerint “a galaxis legintelligensebb fajának tartja magát”… feltalálták a cipőt, a háborút, a kereket, a pénzt a féltékenységet stb… és a kissebbségi komplexusuk miadt fajtársaikat és a többi élőlényt mészárolja. Az űrlények nevetnek rajtunk… a kormány tilt mindenféle valós kiszivárogtatást az idegenekről, de miért?
  Kedvelem az űrlényeket de jobb dulguk is lehetne, mintsem hogy üljenek a földi bunkerekben és tarsas játékozzanak az országainkkal. A világ nagyhatalmai pedig a hibáink kiküszöbölésével törödjön, hogy ne menjünk el napmintnap cigarettacsikkek melledt, amig minden évszakkal egyre melegebb lesz.. nem kéne nyugodni addig amíg egyetlen szenvedő gyermek is él ezen az apatikus bolygón. Nem hiszek a negyedik világháborúban, de (ahogy a föld egy nagy koponyája mondta) “azt valószinűleg botokkal és kövekkel vívják meg” , s addigra a földönkívüli találkozásik ismét naiv isteni jelenségnek fognak tünni, nos addig nem találkozunk senkivel… mindezek ellenére szeretem az embereket, és ugyanúgy szidom őket mint te egy szúnyogot vacsorája után,de annyit tudsz a világról, mint a szúnyog az antarktiszi pingvinfajokról. ~~~~~~