Home A múlt rejtélyei Nincsennek rejtett kamrák Tutanhamon sírjában

Nincsennek rejtett kamrák Tutanhamon sírjában

0

Egy harmadik radaros vizsgálat kizárta azt a felvetést miszerint lehetnek egy rejtett kamrák a fiatal fáraó sírjában.A rejtett kamrákkal kapcsolatos kutatás 2015-ben kezdődött Tutanhamon Király sírjában, amikor egy brit régész, Nicholas Reeves aki legalább egy rejtett ajtó nyomát fedezte fel miután nagy felbontású képeket vizsgált a sír belsejéről.

Később, 2016 márciusában a hatóságok kijelentették, hogy két rejtett helyiséget azonosítottak a sír belsejében – egy felfedezés, amely titkos temetkezési kamrára utalt – ahol feltehetőleg a király anyja, Nefertiti királyné nyugszik.

Sajnos azonban, két évvel később egyiptomi szervek azt nyilatkozták, hogy egy harmadik vizsgálat eredményeképp nem léteznek rejtett kamrák a sír falain túl. Az eredményt véglegesnek tekintik.

A hír alighanem elvette a kedvét a régészeknek és a kincsvadászoknak mert ez volt az egyik legizgalmasabb archeológiai talány.

“Az eredmények szerint nincs bizonyíték ajtókra vagy üres termekre a temetkezési kamrán túl négy méter tévolságig.” – mondta Franco Porcelli, a Turini Műszaki Egyetem egyik munkatársa.

“Lehangoló, de ez az eredmény. A mi részünkről ennyit tudunk mondani.”

National Geographic | paranormal.hu