Home A múlt rejtélyei Nyolc év múlva indulhatnak az első emberek a Marsra

Nyolc év múlva indulhatnak az első emberek a Marsra

638
0
Megosztás

Ennek a cikknek az olvasása 1 percig tart

---- -a marsiElon Musk nagyot ment tegnap a Code konferencián: a zseniális feltaláló először elhintette, hogy minden bizonnyal egy virtuális valóságban élünk, majd azt is közölte, hogy reményei szerint már 2024-ben embert küldhet a Marsra.

Utóbbi kijelentés azért elég súlyos, mert Elon Musk történetesen annak a SpaceX-nek a tulajdonosa, ami éppen az elmúlt hónapokban forradalmasította az űrutazást, és minden bizonnyal nekik van rá a legjobb esélyük, hogy először embert küldjenek a vörös bolygóra.

Musk tervei szerint az ember nélküli küldetéseket már 2018-ban megkezdenék, aminek során a szükséges felszereléseket juttatnák el a Marsra, és ha minden rendben megy, akkor 2024-ben indulhat is az első misszió, ami 2025-re érkezne meg a bolygóra. Ehhez amúgy a visszatérő Falcon-9 nagy testvérét, vagyis a Falcon Heavyt, és a Dragon űrkapszula kifejezetten ehhez az expedícióhoz átalakított változatát használnák.

3009732_e5b84afb395f184148f161ff9d8ba508_wm

És ha már belejött, Elon Musk nem állt meg itt, hanem azt is kifejtette, milyen lenne az ideális politikai berendezkedés egy későbbi marsi kolónia számára: a feltaláló szerint közvetlen demokráciát kéne létrehozni a képviseleti demokrácia helyett, ez ugyanis sokkal “tisztább” körülményeket teremt. A jelenlegi amerikai előválasztási versenyt elnézve nem is csoda, hogy így gondolja.

player.hu