csütörtök, január 17, 2019
Home Hírek Nyolc éve vizsgálják a kutatók a mindenre emlékezõ nõt

Nyolc éve vizsgálják a kutatók a mindenre emlékezõ nõt

354
7
Megosztás

01-29-d000139e56670ed54de1d.jpgIll Price igazi szuperhõs: 12 éves kora óta mindenre – szó szerint mindenre – pontosan emlékszik. A 42 éves kaliforniai nõ azonban nem áldásként éli meg rendkívüli adottságát, hanem átokként, hiszen nem tud felejteni. Férje korai halálának emlékét például nem enyhíti az idõ, számára ez olyan, mintha tegnap történt volna.

Jill valóban különleges, amikor kipróbálták a képességeit, mondtak neki találomra egy dátumot és õ pontosan meg tudta mondani, az milyen napja volt a hétnek, és mondjuk 10 évvel ezelõtt éppen mi történt a világban vagy vele, mit látott a televízióban és hogy zajlott a beszélgetése az ismerõsökkel. Nyolc éve vizsgálják a Kaliforniai Egyetem kutatói, akik eleinte kétkedtek, de a tesztek megdöbbentették õket. Jill még a kutatók sorvezetõ iratainak hibáit is kijavította, amikor például a televíziós sorozatok epizódjainak tartalmáról volt szó. A nõ azt mondja, az emlékezése olyan, mint egy háttérben futó film. A legnagyobb gondja, hogy nem csak a tények jönnek elõ, hanem az azokhoz kötõdõ érzelmek is. Nála az idõ nem gyógyítja a sebeket. A kutatók azt remélik Jill esete segít majd jobban megérteni az emlékezés mûködését és az olyan betegségeket, mint az Alzheimer -kór.

7 COMMENTS

  1. Na persze ha az elõzõ életünk-életeink minden mozzanatára emlékeznénk pl úgy mint ahogy ez a hölgy csak a mostani élete dolgaira emlékszik, ez is nagyon kellemetlen,, ezért van az hogy az elõzõ élet foszlány emlék képei csak álmunkban vagy hipnotizálás alkalmával kerülnek felszínre mert meg is hülyülnénk a több emberöltõ adathalmazaitól 😐 Itt viszont valami hiba csúszott a rendszerbe 🙂