Home Cikkek Nyolcvannyolc esztendő után a tavalyi volt az első év, amikor nem mutatkozott...

Nyolcvannyolc esztendő után a tavalyi volt az első év, amikor nem mutatkozott a Loch Ness-i szörny

0

LOCH NESSNyolcvannyolc esztendő után a tavalyi volt az első év, amikor nem mutatkozott a híres-hírhedt Loch Ness-i szörny – állítja a The Scotsman című skót napilap.

A köznyelvben csak Nessie-ként emlegetett rejtélyes teremtmény észlelését számon tartó rajongók aggodalmuknak adtak hangot amiatt, hogy 2013-ban senki sem látta őt. Ilyenre legutóbb 1925-ben volt példa.

Kevin Carlyon, a fehér boszorkányok gyülekezetének főpapja azt mondja, hogy a szörnyet az utóbbi években tapaszalt kizsákmányolástól védő átok miatt nem látták tavaly. A főpap ígéretet tett arra, hogy nyáron feloldja az átkot, és Nessie visszatér majd.

A Loch Ness-i szörnyet, amelynek legendája 1500 évre nyúlik vissza, több mint ezer alkalommal vélték látni az idők folyamán. Kutatók egy csoportja Skóciában olyan történelmi dokumentumokra talált, amelyek egy Morag nevű, Nessie-vel vélhetően rokonságban lévő teremtményt emlegettek.

A jetivel együtt Nessie a kriptozoológia legnagyobb rejtélye, noha szakértők és tudósok nagy számban úgy vélik, hogy a létezéséről szóló bizonyítékok nem meggyőzőek.

hir24