Home Cikkek ÖNGYULLADÁS: az emberi test spontán égésének rejtélye

ÖNGYULLADÁS: az emberi test spontán égésének rejtélye

760
0
Megosztás

Ennek a cikknek az olvasása 2 percig tart

Az emberi test spontán égésének rejtélye

500 évre vetíthető vissza ez a misztikus jelenség. Veszélyes világban élünk, melyben gyúlékony, robbanékony, anyagok vesznek körül minket.

De mi a helyzet velünk? Évszázadok óta tartja magát a hiedelem, melyet különös tüzesetek igazolni látszanak. Az emberiség egyik legnagyobb megoldatlan rejtélye, a spontán öngyulladás. Úgy tűnik, hogy bárkivel, és bármikor előfordulhat, ez a megmagyarázhatatlan rejtélyes jelenség. A XIX. Század egyik legismertebb öngyulladását McKenzie Booth az Aberdeen Egyetem professzora jegyezte fel.

A tanár egy istálló padlásán megtekintette egy 65éves férfi részben elszenesedett testét. Az áldozat elfeketedett gerendákon hevert, és a szakértők nem találtak magyarázatot arra, miért nem terjedt át a tűz, a férfi melletti szalmára,és faanyagokra. A tetem helyzete arra engedett következtetni, hogy az áldozat semmilyen módon nem próbálta, vagy nem tudta megfékezni a tüzet. Szakértők sem idegenkezüséget, sem magyarázható okot nem találtak az esetre.

De mi okozza a begyulladást? Lángra lobbant ruha? Nem valószínű, mert a spontán égés áldozatainál, legtöbbször, öltözékük nem hamvad el. Esetleg a test termelte gyilkos sav? Nem tudhatjuk.

Egy eseten dolgozó specialista szerint, csak is ez lehet a magyarázat.

Livingston Gearhart érdekes elmélettel jelentkezett 1975-ben:
szerinte, főleg a Föld mágneses tevékenységének nagyfokú
aktivitásakor következnek be a borzalmak, de a gömbvillámokat is okolták már értük. Ezekre, az esetekre azonban egyelőre nincs semmilyen bizonyíték!

Az emberek évszázadok óta azt állítják, hogy az áldozatokat elemésztő tűz, saját testükből származik. Az elmélet hívői ezt spontán emberi öngyulladásnak nevezik, melyről részletesen ír Larry Arnold szerző, LÁNGOKBAN című könyvében.

Az eddigi emberi öngyulladások kiindulópontja a feltételezések szerint a test belseje, holott itt sem szabad oxigén, sem gyújtóláng nem található! Mivel az emberi öngyulladásnak eddig nem volt túlélője se szemtanúja, a rejtély tovább mélyül.

A kvantum fizika szerint az-az energiamennyiség, ami egy test elhamvasztásához szükséges, igen apró, szubatomi részecskék, úgynevezett pirotronok létét feltételezi.

Az elmélet a következ: A pirotronok szinte akadálytalanul közlekednek a világegyetemben, méretük miatt áthatolnak testünk üregein, atomjain. Elméletileg azonban előfordul az, hogy egy ilyen szubatomi pirotron, egy kvarkba csapódik, ami láncreakciót indít el a testben. Ez a láncreakció óriási mennyiségű azonnali energia-felszabadulással jár, ami elegendő, ahhoz hogy megsemmisítse az emberi testet.

Ezek gyártott, de nem alátámasztott válaszok, tézisek, amiket elfogadhatunk, de nem biztos, hogy a valóságot takarja. Bár sok hívője, kutatója van a témának, mégsem sikerült kézzelfogható, megalapozott bizonyítékot a napvilágra hozni!