Home Földönkívüliek Öntelt dolog azt gondolni, hogy egyedül vagyunk

Öntelt dolog azt gondolni, hogy egyedül vagyunk

0

Avi Loeb, aki közismert kutató csillagászati körökben úgy hiszi, hogy az Oumauamua nevű objektum, amely 2017 októberében haladt át a Naprendszeren, mesterséges eredetű volt. A 400 méter hosszú tárgyat nagy figyelem követte akkor.

Mialatt a legtöbb csillagász természetes eredetűnek vélte a tárgyat, Avi Loeb (Harvard University) 2018-ban kezdte el fejtegetni, hogy az objektum több furcsasággal rendelkezik.

Munkatársaitól eltérően, ő azon a véleményen volt, hogy egy idegenek által épített járműről van szó. A csillagász a napokban közölte, hogy következtetéseire tudományos módszerekkel jutott. Kizárta a lehetőségeket és a legvalószínűbb magyarázatott helyezte előtérbe.

Miután nyilvánosságra hozta következtetéseit, a média hamar felkapta a hírt. Amikor nemrégiben Berlinbe ment egy konferenciára, riporterek megkérdezték tőle, szerinte egyedül vagyunk-e az univerzumban. Ő erre azt felelte, hogy az összes csillag negyede rendelkezik földszerű bolygóval. Így öntelt dolog lenne azt gondolni, hogy egyedül vagyunk.

A csillagász azonban nem állítja, hogy teljes mértékben biztos a tárgy mesterséges eredetében. Csupán azt mondja, hogy okkal feltételezhetjük, az eddigi tények alapján. Addig azonban amíg ez ki nem derül, hasonló objektumokat kell keresnünk, hogy meggyőződhessünk az igazságról.

Stefan Keller képe a Pixabay -en.