Home Összeesküvés elméletek ?rizetbe vettek egy volt katonát Facebook bejegyzései miatt

?rizetbe vettek egy volt katonát Facebook bejegyzései miatt

4

A múlt hét végén őrizetbe vettek egy korábbi tengerészgyalogost az Egyesült Államokban, miután az elmúlt hónapokban zavarba ejtő, összeesküvés-elméletekről szóló bejegyzéseket tett közzé a Facebookon. Már a titkosszolgálat is foglalkozik az üggyel.

Brandon Raub, 26 éves leszerelt tengerészgyalogos az elmúlt hónapokban rendszeresen posztolt olyan üzeneteket Facebook profilján, melyekben világméretű összeesküvésről és egy közelgő forradalomról beszél. A bejegyzések visszatérő momentuma az, hogy a Földet egy olyan árnyékba húzódó szervezet irányítja, melynek tagjai gyermekeket erőszakolnak meg és áldoznak fel.

A Virginia államban él? fiatalembert, aki Afganisztánban és Irakban is szolgálatot teljesített, ?rizetbe vették, és pszichiátriai kivizsgálást rendeltek el nála, mivel különleges esetekben a virginiai törvények lehet?séget adnak erre. Azt gyanítják, hogy poszttraumás stresszben szenved, ami képzelgésekhez vezet.

A Raub jogi védelmét ellátó szervezet elnöke ragaszkodik hozzá, hogy a volt katona mindössze a szólásszabadság adta jogaival élt, ezért az eljárást alkotmányellenesnek találja. Ezzel együtt arra következtet, hogy egy rend?rállam kora jött el az USA-ban. Mindeközben a Facebookon egy Raubot támogató csoport is létrejött, amihez néhány nap leforgása alatt 5800-an csatlakoztak.

4 COMMENTS

  1. Semmi durvát nem irt a srác pedig.. illetve semmi olyat,amit pl.én (és még sokan mások) le nem irtak volna.. azzal a különbséggel, hogy ? még hisz a politikusoknak (er?sen Ron Paul-párti a fiú).
    Facebook oldala (ez t?nt az eredetinek, mivel már van pár fan-club és ál-oldala is): -link-
    (érdemes megnézni)

  2. helyesbités: a második accountja, mert..

    About Raub I love freedom, courage, and love, and ‘faithfulness.” I love America and the principles that this nation was founded on: Justice and Freedom are powerful ideas, and they are the only basis for a just government. I created this profile, my second, as stand against facebook’s censoring of my previous profile. My original profile is Brandon J Raub. I am choosing not to use it until there is a government that operates out of justice.