Home Hírek Orosz tudósok pszi-képességekkel rendelkező személyeket keresnek

Orosz tudósok pszi-képességekkel rendelkező személyeket keresnek

1274
0
Megosztás
Orosz tudósok nagy összegű pénzt kínálnak fel annak, aki képes bemutatni különleges pszichikai képességét.

A szellemekről, elmeolvasásról és más paranormális témákkal foglalkozó televíziós műsorok népszerűbbek Oroszországban, mint Észak Amerikában. Az oroszok egy ötöde már kért tanácsot legalább egyszer életében.

Nem mindenki hisz azonban. Akárcsak az USA-ban, Oroszországban is egyre növekszik a tudósok és szkeptikusok száma, akik remélik, hogy el tudják oszlatni a rejtélyeket és ferdítéseket ezekről a jelenségekről.

Az orosz Harry Houdini Díj része ennek a tervnek. Egy millió rubelt ajánlanak fel annak, aki ellenőrzött körülmények között mutatja be képességeit.

A szervező tudós, Alexander Panchin és a szkeptikus Mikhail Lidin szerint “a pénz, ami ösztönzőleg hat, majd egyben megmutatja a nézőknek, miért nem kellene elhinniük mindent, amit a TV képernyőjén látnak.”

“Az emberek hitgyógyítókat keresnek, jövendőmondókat, beiratkoznak értéktelen vagy akár káros pszichikus tanfolyamokra és pénzt adnak csalóknak” – mondja Lidin.

“These programmes lead to people using faith-healers and fortune-tellers, signing up for worthless or even potentially harmful psychic training courses, and handing over money to swindlers,” said Lidin.

Hogy vajon bárki is jelentkezik, hogy az orosz TV-ben szerepeljen, hamarosan meglátjuk.

BBC News / paranormal.hu