Home A múlt rejtélyei Ősi pi­ra­mist fe­dez­tek fel az Ant­ark­ti­szon

Ősi pi­ra­mist fe­dez­tek fel az Ant­ark­ti­szon

852
0
Megosztás

Ennek a cikknek az olvasása 2 percig tart

620x0A tá­voli déli kon­ti­nens, az Ant­ark­tisz min­díg is pisz­kálta a fel­fe­de­zők, de még az egy­szerű em­be­rek fan­tá­zi­á­ját is. Sok min­dent nem tu­dunk a ti­tok­za­tos föld­rész­ről, de amit mégis, az remek táp­ta­lajt ad a min­den­hol ufó­kat és le­tűnt ci­vi­li­zá­ci­ó­kat ke­reső ka­lan­do­rok­nak.

A főként pingvinek által lakott földrészen néhány kutatóállomáson kívül hivatalosan más nincs, de minduntalan felröppennek a hírek a titkos náci tengeralattjáró bázisokról, földönkívüliek támaszpontjairól, vagy éppen a Föld közepén található titokzatos belső világ lejáratáról.

Újabban boldog-boldogtalan ősi romokat és főként hatalmas piramisokat talál a Goggle Earth műholdas térképeinek segítségével. Állítólag ezek a hatalmas piramisszerű struktúrák öregebbek még a gízai piramisoknál is, és egy letűnt, ősi civilizáció építette őket földönkívüli technológia segítségével.

620x0

A legújabb felfedezés ismét egy ilyen hatalmas építményről szól, ami a képeket elnézve talán nem is véletlen. Tényleg piramisnak néz ki felülről. Tisztán kivehető a négy oldala, és az éleik is. Az ufológusok tobzódnak az ötletektől, hogy mi célt szolgálhatott az ősi építmény, és kik hozták létre…

A geológusok szerint azonban ezek korántsem mesterséges építmények. Csupán az errózió természetes folyamata által alakultak ki ezek a különös formák.
Ráadásul az ősi antarktiszi piramis-elmélet kedvelői sokszor elfelejtik, hogy a kontinens már évmilliók óta jég alatt van, ami évről évre vastagszik. Helyenként elérheti akár a 3000 méteres vastagságot is, így aligha kandikálhat ki bármilyen ősi építmény a jég alól. Illetve az eltelt rengeteg évezredek alatt, ha voltak is bármilyen romok a jég alatt, annak mozgása és súlya, már réges-régen szétmorzsolhatta azokat…

620x0 (1)

A Google Earth koordináták: 79 ° 58’39.25 “S 81 ° 57’32.21” W

A fotók mindenesetre érdekesek, és könnyed kalandozásra hívják az internetezőket a fantázia különös világába…

ripost.hu