Home Cikkek Ötven tűt találtak a kétéves gyermek testében

Ötven tűt találtak a kétéves gyermek testében

0

Ötven tűvel a testében, válságos állapotban szállítottak kórházba egy kétéves kisfiút Brazíliában. Édesanyja és az orvosok sem nem tudják, mi történhetett, a gyermek testén nincsenek külsérelmi nyomok, és az éles eszközöket nem nyelhette le.

A hat gyermeket nevelő édesanya a helyi újságoknak elmondta, hogy nem tudja, mi történt. A kisfiúra rendszerint a nagymama vigyáz, mialatt ő dolgozik. A gyerek az elmúlt héten kezdett rosszullétre panaszkodni.

A Bahia állambeli Ibotirama kórházban a hét végén készült röntgenvizsgálatok szerint még ?csupán” tizenhét tű volt látható a gyermek testében. Egy másik kórházban végzett további vizsgálatokon azonban már ötven tűt ? amely közül néhány hossza eléri az öt centimétert ? mutattak a felvételek, amelyeket a sajtó nyilvánosságra hozott.

A kisfiú állapota az orvosok szerint nagyon súlyos, élet és halál között lebeg. Luiz Cesar Soltoski orvos lehetetlennek mondta, hogy a fiúcska lenyelte a tűket, szerinte azokat egyenként szúrták a gyermek testébe. Az orvosok ugyanakkor a gyermek testén nem találtak külső sérülési nyomokat.

?Úgy gondoljuk kívülről való behatolás során kerültek a testbe, mivel még a tüdőben is találtunk tűket, sőt a bal lábban és a mellkas különböző részeiben. Nem lehetséges, hogy a gyermek lenyelte azokat” – magyarázta.

Soltoski annak a reményének adott hangot, hogy képesek lesznek eltávolítani a tűk többségét, de mivel néhány a tüdőben van, várni kell addig, amíg a gyermek légzésfunkciói javulnak. Néhány tűt lehetetlen lesz eltávolítani, mivel túl közel vannak létfontosságú szervekhez, vagy azokban vannak ? tette hozzá.