Home Cikkek Parajelenség szakértök jelentést készítettek a totnesi gabonakörökröl

Parajelenség szakértök jelentést készítettek a totnesi gabonakörökröl

0

6812973-largeEgy paranormális oknyomozó csapat részletes jelentést készített azokról a gabonakörökről, melyek rendszeresen megjelennek az angliai Totnes és Dartington mezőin.

Öt gabonakör jelent meg három egymással szomszédos farmon és ez volt az első alkalom a 90-es évek óta, hogy gabonakörök jelennek meg Devon megye déli részén.

Abbie Dent és Martyn Hicks, a Plymouth UFO Research Group nyomozói és a Haunted Devon szakemberei, 21 oldalas illusztrált jelentésben tanulmányozta a gabonaköröket.

Az első bejelentett gabonakört Totnes mellett egy polgári személy jelentette július 18-án. A gabonakör látható az A381-es útról, amely Totnestől tart a Newton Abbot útig, és az A385-ös útról is, amely Bridgetown Hilltől Paignton irányába.

A kör 40 körülbelül 50 méter átmérőjű. Egy helyi mezőgazdász fedezte fel. Ezenkívül talált egy rámpát és egy kötelet is a gabonakörben, melyre csak annyit mondott: “- amatőrök.” Abbot egyetért a kijelentéssel.

A következő gabonakört július 28-án jelentették Dartington mellől. Két 10 méter átmérőjű kör jelent meg a mezőn néhány éjszaka alatt, majd egy 20 méteres is a szemközti oldalon.

6812973-large

Közelebbről megvizsgálva kiderült, hogy amit egy harmadik körnek gondoltak, az mindössze egy szél fújta szét a gabonatábla egy részét. Mélyebben megvizsgálva a gabonaköröket, a csoport megállapította, hogy lehetetlen ezeket az alakzatokat szerszámokkal és ember alkotta eszközökkel létrehozni. A köröket ismeretlen energiák hozták létre.

A terület, ahol a gabonakörök létrejöttek, az aratás után történtek egy magánterületen. Az ötödik kör 15 méter átmérőjű és szintén egy magánbirtokon helyezkedik el a Plymouth Road mellett. Ez a kör bizonyult a legrégebbinek. Abie Dent ugyanakkor nem akar levonni messzebb menő következtetéseket.

Abbie elmondta: “A cslók a Plymouth Road-i gabonakört használhatják referenciaként és ennek alapján tervezik meg a kö9rnyéken az általuk készített köröket.”

Egy totnes-i farmer beszámolója alapján, aki a körökben kötelet és lapátot fedezett fel elmondhatjulk, hogy egyes körök tréfacsinálók munkái, de a hasonló gabonakörök mintáját további elemzéseknek vetik alá.

A vizsgálatok alapján kiderülhet – akár emberi, akár földönkívüli eredetű is legyen a gabonakör -, hogy a növények hogyan reagálnak bizonyos fizikai és kémiai behatásokra és hogyan változik a belső szerkezetük.

6812981-large

Abbie hozzátette: “A gabonakör-készítés vandalizmus és rongálás. Több ezer fontos kárt okoz a farmaerekne. Üzenem a gabonakör készítőknek, hogy inkább keresenek egy füves rétet vagy egy homokos területet és ott folytassák hóbortjukat. Mostanában már egyébként is divat, hogy ilyen helyeken készítik el művészi ábrájukat.”

Martyn Hick szerint a gabonakörök eredetileg Wiltshireben jelentek meg és mindig gyönyörű látványt nyújt az átutazók számára. Még mindig nincs tudományos bizonyíték arra, mi hozza létre a nem ember alkotta gabonaköröket. Egy elmélet szerint ismeretlen eredetű plazma vortexek hozzák létre a köröket, melyek spirálisan csapnak le a földfelszínre, de ezt a jelenséget is misztikum övezi.

Bárki, akinek információja van a totnesi gabonakörökkel kapcsolatban, írjon nekünk levelet és továbbítjuk a kutatócsoportnak! Köszönjük!

paranormal.hu