Home A múlt rejtélyei Paranormális nyomozások: Ed és Lorraine Warren története

Paranormális nyomozások: Ed és Lorraine Warren története

496
0
Megosztás

Mostani cikkünket egy filmajánlóval kötném egybe. A The Conjuring (Démonok között) című horrorfilm szeptember 19-én érkezik a magyar mozikba. Amellett, hogy a filmet minden paranormális rajongónak szeretettel ajánlom, most írnék egy kicsit a történet igaz hátteréről.

Edward Warren Miney 1926-ban született, amíg felesége Lorraine Rita Warren 1927-ben. A házaspár paranormális esetek ügyében nyomozott. Edward második világháborús veterán és leszerelt rendőr volt, amikor elkezdett démonológiával foglalkozni. Lorraine látnok és médium volt, aki közösen kezdett dolgozni férjével. Közösen okkult múzeumot is nyitottak, emellett számos könyvet írtak paranormális témákban. Rengeteg természetfeletti ügyet vizsgáltak ki közösen.
Ed Warren 2006-ban hunyt el, azonban felesége továbbra is folytatja a paranormális jelenségek utáni nyomozást.

1

Fontosabb ügyeik között szerepel a híres Amityville horror eset, amelyről egy későbbi cikkünkben számolunk be. Emellett számos ügynél segédkeztek, amelyben démoni megszállás lehetett a háttérben.

2

A The Conjuring című film a Perron család történetét dolgozza fel. Az 1970-es években kíséretette a család házát egy boszorkány, aki a 19. században élt. Neve Bathsheba Sherman volt. A nő megátkozta a házat és az ott lakókat.

3

A boszorkány nem kis problémát okozott Roger és Carolyn Perronnak és öt lányuknak, akik beköltöztek a nyugodtnak tűnő házba. A család rothadó hús szagát érezte terjengeni a házban, miközben a démon minden éjjel 5 óra 15 perckor látogatta meg őket. Elképesztő borzalmakat kellett átélniuk a boszorkány miatt. Szerencsére nemsokára Warrenékhez fordultak, akik segítettek megoldani az ügyet.

A mozi olyannyira igaz történeten alapul, hogy az igazi Lorraine Warren is jelen volt a film bemutatóján. Ő maga is elégedett volt az eredménnyel.

4