Home Paranormális jelenségek Paranormális ügy került bíróságra Írországban

Paranormális ügy került bíróságra Írországban

0

Egy férfi tisztázta magát Írországban, miután azzal vádolták meg, hogy bántalmazta egykori élettársát. A szokatlan bírósági ügyben Shane Gibbons azzal védekezett, hogy a nőt gonosz szándékú szellem szállta meg és maga okozta testén a zúzódásokat és karcolásokat, az elhúzódó megszállás alatt.

Shane Gibbson szerint a nő (akinek a személyazonossága nem nyilvános) időnként transzba esett és latinul beszélt.

Miközben a nő transzállapotban volt, paranormális jelenségek voltak megfigyelhetők körülötte: a lámpák vibrálni kezdtek, tárgyak estek le és spontán sérülések keletkeztek a nő testén.

A férfi elmondta, hogy rémisztő volt a szemtanúja lenni ezeknek a jelenségeknek. Ha nem lett volna a nő közelében, csak rosszabbá váltak volna a dolgok.

Amikor a dolgok kezdtek komollyá válni, a férfi egy Donagh O’Meara nevű paphoz fordult segítségért. A pap a bíróságon alátámasztotta azt amit Gibbson mondott a poltergais jelenséggel kapcsolatban, ugyanis ő is szemtanúja volt mindennek. Azt azonban nem erősítette meg, hogy a nő valóban megszállás alatt áll.

Egy Jane Donnelly nevű gyógyító is találkozott a párral, aki elmondta, hogy a nő katatóniás állapotban volt. Jane még soha nem találkozott ennyire súlyos megszállásos esettel. Ahogy fogalmazott, ilyen csak a filmekben látott. Egy alkalommal sikeresen meggyógyította a nőt, aki pár hónapig jól is érezte magát, de a megszállás visszatért.

Az ügyet patric Durcan bíró ejtette azt a magyarázatot adva, hogy a megszállásra és paranormális jelenségekre utaló jeleket alaposabban ki kellene vizsgálnia az államnak.

A képet Pete Linforth készítette a Pixabay -en.