Home Cikkek Portugália egyik leghíresebb UFO észlelése

Portugália egyik leghíresebb UFO észlelése

1088
0
Megosztás

Ennek a cikknek az olvasása 3 percig tart

Különleges tárgyra lesznek figyelmesek az égen a helyi lakosok 1990 szeptember 10.-én reggel 9 óra körül Portugáliában, mégpedig a csendes Alfena városában. A furcsa repülő szerkezetet elsőként egy csoport gyermek vette észre, miközben az iskola felé haladtak. Az esemény örökre beírta magát a Portugál UFO történelembe.

Egy közeli építkezés munkásai is felfigyeltek a nem mindennapi jelenségre az égen. Félelmükben többen is kövekkel kezdték dobálni a szerkezetet, mert azt hitték hogy a tárgy le akar szállni.  De az UFO tovább haladt a kisváros felé, ahol addigra kisebb pánik tört ki.

Szemtanúk leírása alapján a repülő tárgy kör alakú volt, nagyon fényes, többen fémes kinézetűnek írták le, és alacsony magasságban haladt az égen.

A helyi lap fotóriportere, Manuel Gomez éppen egy kávézóban reggelizett, mikor ő is tudomást szerzett a furcsa történésről odakint. Azonnal elővette fényképezőgépét, és elkezdett rohanni a szerkezet után, amit a futballpálya felett utol is ért.

Négy képet is sikerült készítenie a tárgyról, ami még egy percig az égen lebegett, majd továbbhaladva eltűnt a messzeségben.

portugal90sz10

Másnap egy kutatócsoport érkezett Alfena városába hogy kikérdezzék a szemtanúkat. Hamar kiderült hogy senki sem értette hogy mi lehetett az a fura tárgy amit láttak. Mikor mindenkit kihalgattak, a perdöntő bizonyítékokra öszpontosítottak, azaz a különös szerkezetről készült fényképekre.

Először is a fényképek eredetiségét vizsgálták. A szakértő véleménye szerint a felvételek eredeti, nem retusált képek. A vizsgálat tehát egyértelműen bizonyította, hogy a tárgy ami a képeken látható, nagyon is valódi.

Vajon mi lehetett az?

Igen, a szokásos meteorológiai ballon is közte volt a magyarázatoknak lehetséges válaszként, de ezt azonnal cáfolta több meteorológus is. Hiszen a tárgy egyáltalán nem úgy néz ki mint a szokványos időjárási léggömbök. Másodszor is kizárt hogy ballon legyen, mert a szerkezet többször is megállt, majd újra elindult, és a szemtanúk beszámolói alapján sokáig egyhelyben lebegett.  A meteorológiai léggömbök, egyáltalán nem így viselkednek a szélfútta levegőben, megállásra egyáltalán nem képesek.

alfena 90 szept 10

Az akkori kutatók egy másik lehetőséget is fontolóra vettek, feltételezték hogy a hadsereg egyik pilóta nélküli kémrepülő szerkezete lehetett.

A szakértők elkezdtek utánajárni a kérdésnek, vajon átrepülhetett egy ilyen repülő robot, mai néven drón, a kisváros felett aznap?!

A portugáliai légierő révén megtudhatták, hogy a NATO nem tesztel e valamilyen repülő szerkezetet, ami eddig nem volt ismert. A válasz hamar meg is érkezett, melyben egyértelműen közölték, hogy akkortájt nem kísérleteztek ilyen szerkezetekkel Portugáliában.

Az alapos nyomozás után sem sikerült választ találni hogy mi is lehetett az a repülő tárgy ami 1990 szeptemberében pánikot okozott a kisvárosban.

Ezt az UFO észlelést a mai napig Portugália egyik legmeghökkentőbb eseményének tartják, és sokan máig emlékeznek a különös eseményre.

paranormal.hu