Home A múlt rejtélyei Queen Mary hotel és múzeum

Queen Mary hotel és múzeum

244
0
Megosztás

Az egykor a világ egyik legnagyobb hajójának tartott Queen Mary 1967 óta a kaliforniai Long Beach-en horgonyoz, fedélzetén egy luxushotellel, illetve az Amerikai Egyesült Államok egyik legkeresettebb múzeumával.

Az egykori fényûzõ hajó, melyet 1001 sikeres transzatlanti út után küldtek nyugdíjba, számtalan étteremmel, szolgáltatással és gyönyörû, óceánra nyíló panorámával várja a kikapcsolódni vágyókat, valamint mindazokat, akik kíváncsiak a történelem egy érdekes szeletére, illetve a hajóra, mely még a Titanicnál is nagyobb és erõsebb volt.

Vannak azonban, akik nem az elegancia és a múlt század atmoszférája miatt keresik fel a helyet, sokkal inkább azért, mert úgy tartják, a látogató itt akár egy-két szellemet is elcsíphet. Akárcsak maga a hajó, a vele kapcsolatos híres kísértettörténetek is bejárták a fél világot. Útjai során 49 titokzatos haláleset történt a hajón, mellyel összefüggésben tucatnyi megmagyarázhatatlan jelenséget dokumentálták. A Queen Mary-n kiállítás és idegenvezetés is várja a szellemekre kíváncsi turistákat. Utóbbi során a vendégek betekintést nyerhetnek a hajó különbözõ, kísértetjárta helyiségeibe – a több órás felfedezõ séta a labirintusszerû, szûk folyosókon át vezet a félhomályos belsõ terek különös atmoszférájába. Bár könnyen lehet, hogy a hely vonzerejének növelése miatt, mindenesetre az idegenvezetõk idõben felkészítik a résztvevõket arra, hogy esetenként szokatlan zajokat, hirtelen hõmérséklet-változást észlelhetnek, illetve váratlanul fényképezõgépük és mobiltelefonjuk is meghibásodhat. A feljegyzések szerint az egyik kabinnál egy ifjú hajóinas, a konyhában egy meggyilkolt szakács, a legalsó szinten pedig fuldokló katonák szellemeinek segélykiáltásait visszhangozzák olykor a falak.