Home A múlt rejtélyei Rejtély övez egy 1881-es időkapszulát

Rejtély övez egy 1881-es időkapszulát

0

Egy 19. századi Massachusetts-ben eltemetett időkapszulát a mai napig rejély övezi.Az időkapszula eredetileg 1881-ben lett betemetve a Plymouth-i Coles Hill nevű épület gránitlépcsője alá még az építkezés során. Ennek a kapszula ételhordó nagyságú tartalmazva mindazon fontos dolgokat, melyről akkor úgy gondolták, hogy érdekes lehet azoknak, akik majd a jövőben egyszer felnyitják.

“A dobozt 1930-ban fedezték fel amikor az alsó lépcsőfokokat javították. Felnyitották a dobozt, átnézték annak tartalmát, majd hozzáadtak néhány korabeli dolgot és újra lezárták. Ezt követően visszatették a nehéz gránitlap sarka alá, ahol találták.

Sajnos azonban rosszul tették vissza a dobozt és az felnyílt rést hagyva az oldalán és a fedő annyira meghajlott, hogy lehetetlenné vált újra kinyitni. Nyilvánvaló, hogy a víz bejutott a dobozba és tönkretett néhány dolgot benne. Reméljük azonban, hogy akadnak benne más tárgyak, melyek sértetlenek. A doboz ugyanis meglepően nehéz.” – mondta Donna Curtin, a Plymouth’s Pilgrim Hall Museum ügyvezető igazgatója.

Az, hogy megtudjuk mi található a dobozban, több hét megfeszített munkát is igénybe vehet. Mit akarhattak Plymouthban 1881-ben és 1930-ban megosztani a jövő amerikaiaival? A Pilgrim Hall Museum reméli, hogy megtudja a választ.

Fox News | paranormal.hu