Home Cikkek Rejtélyes hangokat és fényjelenségeket észlelnek észak Londonban

Rejtélyes hangokat és fényjelenségeket észlelnek észak Londonban

1

highgate-villageHighate, egy észak londoni külvárosi terület lakói hangos zajokra lettek figyelmesek, melyek robbanásokra emlékeztetnek. A hatóságok nem tuják meghatározni a robbanások forrását, de egy helyi újság, a Ham & High egy helyi szavazást készített az ügyről, melyből az állapítható meg, hogy a lakosok vagy egy hibás energiaellátó állomást, vagy UFO-kat okolnak.

Highgate ugyanakkor népes része Londonnak, mindamellett több médiasztár otthona is. Ez nem az a hely, ahonnan különös anomáliákról szóló híreket várnánk. Habár a hangokat már 19 hónapja észlelik és több lehetséges forrás után is nyomoztak, még nincs válasz arra, honnan jönnek a zajok.

Az egyik legújabb észlelés április 7-én történt este 10 óra körül. Egy helyi lakos, Will Wheatcroft arról számolt be a Ham & Highnak, hogy éppen a díványon ült a vőjével, amikor egy nagyon hangos robbanásra lettek figyelmesek. Teljesen olyan volt, mintha egy autó vagy egy töltőállomás robbant volna fel. Körülnéztek és tanácstalanul álltak az eset előtt. A szemtanú szirénákra számított ezt követően, de semmi ilyesmi nem történt. Egyes lakók jelentették azt is, hogy a házuk remeg, vagy nagyobb fényvillanásokat is észleltek.

highgate-village

Carrie Kilpatrick TV producer, aki az ügyben nyomoz, szintén hallotta már a hangokat és igencsak rejtélyesnek nevezte azokat. “Néha előforul, hogy több mint egy hétig nem hallani őket” – mondja. “Úgy tűnik, hogy péntek éjszaka a leggyakoribb a jelenség. Olyankor főleg este 10 és éjfél körül hallani.” Carrie Kilpatrick azért is nyomoz az ügyben, mert a robbanásokra mindig felébred kisfia éjszaka.

Will-Wheatcroft Carrie-Kirkpatrick-investigating

Az április 10-i robbanásokat egy pár jelentette is a rendőrségnek. A szomszédos Haringey-i Önkormányzat vállalta, hogy a lakosok a rendőrség helyett inkább nekik jelentsék az észleléseket. A hatóságok kizárták azt, hogy a robbanásoknak köze lehet töltőállomásokhoz, vagy a helyi elektromos állomásnak. Nem találtak összefüggést vihar és villámlással kapcsolatban sem. Kizárták azt is, hogy javítómunkákat végeznének a szennyvízhálózaton, vagy hogy robbanással járó munkákat végeznének a metróállomáson.

Highgate_station_northbound_look_south Highgate_station_entrance

A hangos robbanások tehát a figyelem központjába kerültek, de a Közlekedési Felügyelet szerint sokkal nagyobb területen hallani azokat. Az egyik önkormányzati tag szerint lehet, hogy gyerekek robbantanak tűzijátékokat az erdőben, de még konkrét választ várnak. A lakosoknak megvan a maga elmélete. A Ham & High továbbra is kérdezi az embereket, vajon mi okozhatja a hangos robbanásokat. Szó esett már hangoskodó partyzókról, földrengésről, időjárási anomáliáról, épület munkálatokról és bombáról is.

A szavazás jelenleg így néz ki:

boompoll

Látható, hogy sokan földönkívüli tevékenységet okolnak a robbanásokért. A mellette azonos eredménnyel rendelkező áramszolgáltatót, mint lehetőséget, kizárták a hatóságok. Remélhetőleg a hangok forrásáért nyomozó csoportnak hamarosan sikerül kiderítenie, mi okozhatja ezeket a hangokat, ha azonban valóban földönkívüli tevékenységre utaló jeleket találni, akkor az ellen nem sok mindent lehet tenni. Ebben az esetben a szándék megállapítására kell az időt szentelni.

Továbbá az is könnyen elképzelhető, hogy a világszerte hallható rejtélyes hangokkal, morajlások egyik példája van előttünk.

paranormal.hu

1 KOMMENT