Home Cikkek Rejtélyes, hátborzongató állat a tengerparton

Rejtélyes, hátborzongató állat a tengerparton

7

Egy 19 éves fiú bukkant a cseppet sem szép állat tetemére. Lefotózta, megmutatta egy barátjának, aki megmutatta egy másik fiúnak, aki elküldte a felvételt Rocco Castorónak, a Vice.com blog szerkesztőjének azzal, hogy egy chupacabra (vagy legalább valami nagyon hasonló) van a felvételen. Mindezt a Discovery oldala boncolgatta. Ahogy írják, az állatot január utolsó előtti hetén találta az amerikai gyerek.

A tudósok azonnal felállítottak egy tudományos magyarázatot is, szerintük nem másról, mint egy északi oposszumról (Virginia Opossum) beszélhetünk. Az északi oposszum az Egyesült Államokban, a Sziklás-hegységtől keletre, valamint Mexikóban és Közép-Amerikában honos, de megtelepítése a Csendes-óceán partvidékén is eredményes volt. Az állat rovarokat, békát, halat, kis emlősöket, férgeket, dögöket eszik, és néha növényi eredetű táplálékot is – áll a Wikipedia szócikkében.

A Discovery oldalán részletesen le is írják, amit a képen is látunk. Fehér sörényszer? sz?r van a hátán, félelmetes agyarai és égettnek t?n? b?re van. A körülötte terjeng? szagról pedig jobb, ha nem beszélünk. Castoro azt írta, hogy mindenkinek, aki hasonló “szörnyr?l” kap bejelentést, kötelessége megvizsgálni a dolgot. Bár hozzáteszi, hogy az utóbbi években nagyjából évente érkeznek hasonló jelentések. Ezután beszélt azzal a férfival, aki megtalálta a tetemet. Ahogy írja, a férfi elég ?szintének és naivnak látszott ahhoz, hogy valóban higgyen abban, hogy a képen látható állat egyszer valóban egy lélegz? fenevad lehetett.

ezmiez-d00032cbb3f3db5499cb9.jpg

A fotó elterjedése után persze már az internetes közösség kezében van a döntés. Egyesek hisznek abban, hogy végre sikerült egy chupacabrát lefotózni, mások viszont a tudósok álláspontjára helyezkednek.


Kiskegyed

7 COMMENTS