Home A múlt rejtélyei Rejtett óceán lehet a Föld mélyén?

Rejtett óceán lehet a Föld mélyén?

770
0
Megosztás

Ennek a cikknek az olvasása 3 percig tart

Valószínűleg egy óriási óceán lehet a földfelszín alatt, 1000 kilométeres magasságban. A kutatók szerint, ha nem lenne jelen, elsüllyednénk, és a kontinensek, kőzetlemezek sem lebegnének a felszínen, egymással időnként súrlódva. Ez újra megindította a belső Földdel, Agartahaval kapcsolatos találgatásokat is.

Nemrégiben beszámoltunk róla, hogy a kutatók találtak egy olyan ásványt, legalábbis erősen biztosak a jelenlétében, melyek magukba zárhatták a vizet a Föld köpenyregénél mélyebben is.

Korábban már sejtették

Ezáltal rengeteg plusz vízkészlete lehet a bolygónknak, legalább tízszer annyi, mint korábban hitték.

A University of Edinburgh kutatócsoportja szerint mélyen a föld felszíne alatt, 400-600 kilométer mélyen a vizet a brucit nevű ásvány tárolja és vezeti.

1

Korábban a kutatók úgy gondolták, hogy nincs túl sok víz a mélyben, sőt a meleg, és a képlékeny izzó földkéregben még nedvesség sincs.

A brucit magnézium-hidroxid, többnyire kevés vasat is tartalmaz. A kutatók azt gondolták erről az ásványról, hogy ilyen mélységben termodinamikailag nem stabil.

Rejtett óceán, 1000 km mélyen

A Jules Verne regényéből ismert földalatti óceánjának ötlete nem is olyan elrugaszkodott a valóságtól. Tudósok és geológusok feltételezése szerint ugyanis jelen lehet tetemes mennyiségű folyékony víz a Föld köpenyrétege alatt.

“Ha nem lenne odalent, elsüllyednénk” – mondta Steve Jacobsen, az amerikai Illinois állambeli Northwestern University kutatója. “Ez nagyobb vízkészletet jelent, mint korábban feltételeztük.”

2

De mi is bizonyítja, hogy valóban egy rejtett óceán lehet a mélyben? Találtak már több olyan gyémántot, melyek 90 millió évvel ezelőtti zárványokból kerültek elő, méghozzá úgy, hogy vulkanikus úton lassan feljutottak a felszínre.

Az egyik ilyen gyémántnak volt egy különleges zárványa is, melyet infravörös mikroszkópos technikával közelebbről megvizsgáltak, egyértelmű bizonyítékot találtak a vízből származó hidroxil ionok jelenlétére, méghozzá igen jelentős mennyiségben.

3

Az anyagelemzés is elég nagy megdöbbenést okozott: a fémek jelenléte az alsó köpeny közegére utal, vagyis egészen biztosan a köpeny alsó határáról származik a gyémánt. Ott pedig eddigi ismereteink szerit nem lenne szabad víznek jelen lennie, mégis úgy tűnik, hogy van.

A rendkívüli mélységben fellelt víz segíthet magyarázatot adni arra, hogy miért a Föld az egyetlen ismert bolygó, aminek lemeztektonikája van.

Összeesküvés elméletek egy belső Földről

Sokan megjegyezték a hír, és a felfedezés kapcsán, hogy ez nem csak arra bizonyíték, hogy egy óriási, rejtett óceán húzódhat a Föld mélyén, hanem arra is, hogy talán tényleg létezik Agartha, a belső Föld világa, ahol egy másik, velünk párhuzamosan fejlődő civilizáció él.

4

Felvetődhet a kérdés, hogy vajon koromsötét van-e a föld mélyében szunnyadó másik világban? A válasz az hogy nem, ugyanis

Agartha rendelkezik egy belső, központi nappal, mely állandó fénnyel és meleggel látja el a Belső birodalmat.

5

Ő tulajdonképpen nem más, mint a Földszellem, Gaia, a benn élő Krisztus, a Logosz, maga a mindenütt jelenvaló Isten emanációja. Ez egy magasztos és mindenek felett álló lény, de egyben élettér is, a Szabadok birodalma, Elohim földje, Új Jeruzsálem. Természetesen nincs semmi köze a zsidósághoz, ez a kifejezés a beavatottak nyelvén a magasztosak jelölése.

Agartha tehát nem csak egy belső nappal rendelkezik, mely melegíti a Földet belülről, hanem óceánokkal is, melynek nyomaira most bizonyítékot találhattak a kutatók.

avilagtitkai.com