Home Hírek Repülőgép roncs oldhat meg egy 50 éves rejtélyt

Repülőgép roncs oldhat meg egy 50 éves rejtélyt

545
0
Megosztás

Egy Második Világháború utáni repülőgép maradványait találták meg a La Manche csatornában, amely segíthet annak a rejtélynek a megoldásában, mi történt egy amerikai katonával.

1969-ben a Királyi Légierő Suffolk-I támaszpontján állomásozott Paul Meyer, aki szerelőmunkákat látott el.. A férfi akkoriban honvággyal és alkoholizmussal küzdött.

Május 22-én elutasították a kérelmét, hogy hazalátogasson Virginiába a családjához. A férfi ekkor bement egy hangárba és sikerült elkötnie egy Hercules C-130-as szállító repülőgépet.

Ittasan és kevés repülőgép vezetési ismerettel felszállt a géppel abban a reményben, hogy láthatja feleségét. 30 perc eltelte után megszakadt minden kapcsolat a géppel. Az, hogy elvesztette-e az irányítást a gép felett, vagy pedig lelőtték a gépet mert lakott területet veszélyeztetett volna, hosszú éveken át rejtély maradt.

Most azonban kutatást végeztek a csatornában és egy Grahame Knott nevű búvár azt állítja, sikerült megtalálnia Paul Meyer nyughelyét. A búvár azt reméli, hogy 2019 tavaszán sikerül újra lemerülnie és alaposan körbefotózni a roncsot, hogy 3D-s animációt tudjon készíteni arról.

Az animációból légügyi szakértők remélhetőleg képesek lesznek megállapítani, hogy mi okozta a szerencsétlenséget.

Grahame Knott szerint nem egy hagyományos roncsról van szó. A maradványok szent helyen vannak, mivel Paul Meyer családja még mindig él és gyászolják a férfit.

Kis szerencsével tehát hamarosan lehet hogy többet fogunk tudni.

BBC News | paranormal.hu