Home A múlt rejtélyei Romániában is megjelent egy fémoszlop

Romániában is megjelent egy fémoszlop

0

A titokzatos, fémből készült utah-i monolit rejtélye tovább fokozódik mert Romániában is megjelent egy hasonló oszlop. Azóta az interneten többen próbálják megmagyarázni, kik állíthatták oda a sivatagba az oszlopot, valamint azt is igyekeznek megfejteni, kik tűntethették el azt. Most viszont egy újabb kérdés is felmerült: a Romániában megjelent oszlop összefügg-e a Utahban talált oszloppal?

Sokakat az oszlop az Arthur C. Clark regénye alapján készült filmre emlékeztet, ahol szintén megjelent egy hasonló alkotás.

A Romániában megjelent oszlop az ország északi térségében, Piatra Neamt közelében található. Andrei Carabelea, a közelben lévő település polgármestere közölte, hogy akik hisznek a földönkívüliekben, nincs okuk pánikolni. Szerinte csupán arról lehet szó, hogy néhány vicces kedvében lévő tizenéves állíthatta fel azt. A polgármester mindenesetre megtiszteltetésnek érzi, hogy őket választották.

Carabelea reméli, hogy a jelenség utalás arra, hogy városa különleges – akárkik is helyezték azt oda. Azt is hozzátette, hogy a tulajdonosok az elhelyezés előtt kérhettek volna engedélyt az önkormányzattól viszont örülni fog annak, ha ez túristákat vonz majd a térségbe.

A kép forrása: Piatra Neamt önkormányzata