Home Földönkívüliek Rossz ötlet kapcsolatba lépni a földönkívüliekkel

Rossz ötlet kapcsolatba lépni a földönkívüliekkel

0

Az elmúlt napokban Dr. Michio Kaku elméleti fizikus véleményét fejezte ki a földönkívüli élet keresésével kapcsolatban. A professzor, aki kvantumelmélettel, relativitáselmélettel és az univerzum kérdéseivel foglalkozik, kételkedik abban, hogy jó ötlet-e kapcsolatba lépni velük.

A kutató jelenleg is keres egy olyan egyetemes választ, amely megmagyarázza a mindenséget. Emellett hiszi, hogy egy új korszak előtt állunk.

Egy napokban készült interjú során kifejtette, hogy hamarosan működésbe lép az új Webb teleszkóp, ami képes lesz észlelni több ezer bolygót. Ez alapján a kutató valószínűnek tartja, hogy kapcsolatba fogunk tudni lépni idegen civilizációkkal.

Annak ellenére, hogy néhány kollégája szerint izgalmas dolog lenne kapcsolatba lépni velük, ő nem ennyire lelkes. A kutató ezt ahhoz a történelmie seményhez hasonlította, amikor Cortez megérkezett Mexikóba és Montezuma királysága elbukott. Lehet ugyanis, hogy a földönkívüliek barátságosak, de ezt nem tudhatjuk biztosra.

Kaku 2018-ban azt hangoztatta, hogy a század végéig kapcsolatba kell, hogy lépjünk az idegenekkel mégpedig úgy, hogy érzékeljük a rádiókommunikációjukat.

Magát a kommunikációt ugyanakkor a távolság miatt nehéznek találja, mindenesetre képesek lehetünk visszafejteni a nyelvüket.

Hogy a kutatónak igaza van-e, majd az idő megmondja.

A kép forrása: CC BY-SA 2.0 Campus Party Brasil