Home Cikkek Sokkoló felfedezés: a keresztények tévedtek: egy tudós szerint a Sátán nem gonosz!

Sokkoló felfedezés: a keresztények tévedtek: egy tudós szerint a Sátán nem gonosz!

534
1

A tudósok megdöbbentő dolgot állított a Bibliában is bemutatott Sátán alakjáról, magáról a gonoszról. Lehetséges, hogy a keresztyénség mindvégig egy hazugságban élt. Legalábbis a Sátánnal kapcsolatban óriásit tévedhettek – állítja egy kutató, aki legalább 40 évet töltött különféle anyagok felkutatásával, fordításával, értelmezésével.

Henry Ansgar Kelly kutatási arra mutattak rá, hogy nincs semmiféle bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a Sátán eredendően gonosz lenne.

Vagyis a kereszténység által kialakult, vagy kialakított kép hamis. A Kalifornia Egyetem professzora szerint A Sátán mindvégig Isten oldalán állt, é sz összes közvetett cselekedete is ezt mutatja. Mindössze arról van szó, hogy alakja túlságosan indulatokkal teli volt. Hirtelen cselekedett, és előbb tett meg dolgokat, minthogy gondolkodott volna.

A Biblia rengeteget ír a Sátánról, de nem vonható le belőle a következtetés, hogy eredendően gonosz volt.

Ezt egyébként korábban készült sumer ősi írások is alátámasztják. 

Egyes legendák szerint ugyanis Lucifer nem volt más, mint egy földönkívüli – vagy magasabb rendű – entitás, mely valójában az emberiségen akart segíteni, méghozzá azzal, hogy Isten – azaz az idegenek – ősi tudását, és a tudományt adta át nekünk.

Ezért aztán az Isten megbüntette őt, mert csak magának akarta ezt a kiváltságot.

Ha valóban így volt, akkor a Sátánként az emberiség megmentőjeként kellene tekintenünk egyesek szerint. A Biblia szövegeinek értelmezése szerint a Sátán csak egy heves vérmérsékletű, de jó szándékú védelmező lehetett, akit Isten nem tolerált emiatt.

Ennek ellenére része volt az “Isteni adminisztrációnak”, és a professzor szerint soha nem volt kirekesztett, bármennyire is azt próbálja sugallani a Biblia.

Kitér a bűnbeesésre is. Szerinte egyetlen utalás sincs arra, mely összemosná az Édenkertben a bűnre csábító kígyót magával a Sátánnal, és valójában két különböző lényről beszélnek a vallási szövegek.

Ha igaza van, akkori a kereszténység legnagyobb – talán szándékos – hazugságával van dolgunk. 

Egy ősi mitikus alak démonizálására találhattunk egy példát. Azonban a professzor véleményét sokan támadják. Éppen ezért tovább kell kutatnia, hogy bebizonyíthassa igazát.

Avilagtitkai

1 COMMENT

  1. H.P. Blavatsky Titkos Tanítás c. könyvében utal egy Eliphas Lévi nevű fazonra, aki szerint Sátán maga az emberiség. Véleményem szerint az emberi agy racionális oldalát tartják annak, ezt meditációs tapasztalataim is alátámasztják. Az idegen megszállás során ugyanis állandóan kiiktatják a rációt, ha tehetik.

    Ezt látjuk a politikában is, amikor azt látjuk, hogy az idegen megszállás alá került embereket szavazódroidoknak nevezik és egyértelmű, hogy a buta/alacsony iskolázottságúak szavaznak oda. Indulatok vannak gondolkodás helyett és az értelmes párbeszéd helyett ösztönökre, érzelmekre hatnak. Azaz elmondható, hogy az Ész szemszögéből nézve pont ők látszanak Sátánnak.

    Sátán alakja egy mítosz, amivel egymással vetélkedő csoportok igyekeznek a másikat ellehetetleníteni és nagy meglepetésként érte őket, amikor simán felvállaltam. A gonosz nem létezik! Helyette a téves egységértelmezés során egy zónába került eltérő fejlettségű lényekről beszélhetünk.

    Akit érdekel egy kis sátánkodás: http://elmenypark.net

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other