Home Paranormális jelenségek Spontán láthatatlanság

Spontán láthatatlanság

0

Spontán öngyulladásról hallottunk már. És spontán láthatatlanságról? Egy Melanie nevű hölgy, aki a kaliforniai Venturában él, különös tapasztalata volt miközben nappalijának kanapéján ült. Ezalatt azt vette észre, hogy láthatatlanná válik. A férje átkutatta a házat, hogy a nyomára leljen, miközben ő szorosan a férje nyomában volt, hogy észrevegye. Az egész körülbelül 10 percig tartott, majd a hölgy újra láthatóvá vált. De nem csak ő tapasztalta meg, milyen láthatatlanná válni, hanem sokan mások is. Mi állhat e titokzatos jelenség hátterében?

A szokatlan történet egyike azon dokumentált eseteknek, melyet Donna Higbee végzett. A kutatónő a jelenséget Humán Spontán Láthatatlanságnak nevezte el. Dr. Higbee több beszámoló kapcsán mondja el, hogy emberek hirtelen láthatatlanná válnak. A jelenség során az emberek nem éreznek semmi szokatlant, önmagukat ugyanúgy normálisan látják, mintha semmi se történt volna. Csupán más emberek nem látják őket, mintha ott sem lennének.

A jelenséget átélt emberek szerint itt nem arról van szó, hogy nem figyelnek rájuk az emberek. Biztosan sokan éreztük már, hogy társaságban nem figyelnek ránk, de itt egészen másról van szó. Higbee egyik történetében a helyszín egy otthoni party. Egy 37 éves férfi kimegy a fürdőszobába, majd kijön. Megpróbál bekapcsolódni néhány beszélgetésbe, próbál hozzászólni a barátnőjéhez is, de nem figyelnek rá. Cigarettát kér, de senki nem válaszol neki. Először arra gondol, hogy egy rossz viccet űznek vele, mérgében visszamegy a fürdőszobába. Amikor kijön, mintha mi se történt volna, minden visszatér a normál kerékvágásba.

Higbee számos hasonló beszámolót gyűjtött össze, a jelenség mint láthatjuk, hirtelen kezdődik bármi előzetes jel nélkül, tart néhány percig, majd befejeződik. Ezek között az emberek között sokan vannak, akik többször is átélték már ezt a jelenséget. Úgy látszik, vannak emberek, akik valamilyen módon fogékonyak a láthatatlanságra. A kutatónő olyan emberekkel is beszélgetett, akik állításuk szerint képesek tudatosan kontrollálni a láthatatlanságot.

Egy beszámolóban egy Daniel S. nevű fiatalember a barátaival éppen petárdázni akart az utcán. A fiú azonban meggondolta magát, mert tartott a rendőröktől, ugyanis volt néhány ki nem fizetett büntetése és attól félt, esetleg fogdába viszik és elveszíti a munkahelyét. A rendőrség nagy szerencsétlenségükre meg is jelent és mindenkit egyenként végigellenőriztek. Kivéve Danielt.

„A rendőrök sorba állították minket, majd egyenként elkérték a személyi okmányainkat és kikérdeztek mindenkit. Én voltam a legmagasabb személy, magasabb, mint a rendőrök, mégis úgy tettek, mintha ott se lennék. Rám se néztek, meg sem kérdezték ki vagyok, a személyi igazolványomat se kérték el. Az eset után a barátaim azt kérdezték tőlem, hova rejtőztem el. Azt feleltem nekik, hogy végig ott voltam. Senki nem hitte el.” – mesélte Daniel.

Higbee nem talál magyarázatot az esetre, de feltételezi, hogy ez talán ugyanaz az erő lehet, melyről a jógamesterek, rózsakeresztesek is beszélnek és rendszeresen gyakorolnak. A bölcsek szerint ugyanis a láthatatlanság nem csak hogy létezik, de kontrollálható is.

Higbee azonban összefüggést fedezett fel a spontán láthatatlanság és néhány UFO elrablásos eset között. Sok eltérítéses esetben nem csak a földönkívüliek, hanem maguk az eltérítettek is láthatatlanná válnak amikor falakon, zárt ablakokon keresztül feljuttatják őket az űrhajóra. Elképzelhető, hogy valamilyen ismeretlen biokémiai folyamat indítja be a láthatatlanná válást? Mi zajlik le ilyenkor az atomok, a részecskék szintjén? Hogyan lehetséges, hogy a ruha is láthatatlanná válik és minden olyan tárgy is, amely az áldozatnál van? (mobiltelefon, pénz, igazolvány, stb…)

Ha az áldozatok beszámolói igaznak bizonyulnak, nehéz megállapítani, hogy mi áll a jelenség hátterében. Dr. Higbee azonban folytatja a kutatást és az adatok gyűjtését azoktól, akik már átélték a láthatatlanságot reménykedve abban, hátha sikerül egy fantasztikus felfedezést tenni.

anwar ramadhan képe a Pixabay -en.