Home Cikkek Spontán tűzesetek Szicíliában

Spontán tűzesetek Szicíliában

0

canneto di caronia rejtélyes tűz 2004 elektromágneses sugárzás ufo fény gömb nasa olasz-szicília-2014-új világtudatTitokzatos, spontán tüzek gyulladtak egy észak-szicíliai városban 2004-ben, mely azt sugallta a hivatalos szerveknek, hogy valamiféle idegen tevékenység okozta azokat. Most ugyanezek a rejtélyes tűzesetek bukkantak fel megint.

A tűz Canneto-ban pusztított, mely egy Szícilia északi partján található falu. 2004-ben több tucat szakértő repült a helyszínre, hogy vizsgálják a tűzeseteket, miközben a az emberek többségét evakuálni kellett. Nem volt áramellátás az érintett területen annak érdekében, hogy megállítsák a további tüzeket, de azok továbbra is folytatódtak.

Szakértők, köztük villamosmérnökök, a katonaság és tudósok, mind próbálták megérteni a tűz eredetét, de egyikük sem tudta megmagyarázni, miért és hogyan keletkeztek. A Telegraph brit újság arról számolt be, hogy az egyik tudós is elcsodálkozott azon, hogy tanúja volt egy kihúzott elektromos kábel lángba borulásának.

Végül a tűzesetek megszűntek, de az olasz kormány évek óta vizsgálja a tüzek kialakulásának okát. Szintén a Telegraph tudósított arról, hogy az olasz kormány több mint egy millió dollárt költött a sok szakértőre, köztük a NASA tudósaira. Ugyanez az újság közölte azt, hogy a tisztviselők végül arra a következtetésre jutottak, hogy a tüzeket legvalószínűbben idegenek okozták.

Most úgy tűnik, hogy ugyanezek a tűzesetek ismét megjelentek. A Metro című brit újság szerint a polgármester úgy hiszi, hogy a tüzeket valamiféle ismeretlen elektromágneses sugárzás okozza. Azonban a helyiek úgy hiszik, hogy azokat boszorkányok, szellemek, poltergeist, titkosított amerikai kísérletek, vagy sugárzó fegyverek, mikrohullámú adók, vagy akár egy pirokinetikus erővel rendelkező személy okozhatja, mint a Stephen King könyvből ismert “Tűzgyújtó”.

Vittorio Alfieri, a helyi tanács tagja, aki már vizsgálta a tüzeket azt mondta, hogy egy televízió már ötször lobbant lángra, melyet szerinte egy olyan entitás okozott, mely képes egyik házról a másikra járni.

Egy interjúban Alfieri azt mondta, hogy egy ház földszintjén tűz volt, és az első emeleten lévő tárgyak kigyulladtak. Majd hozzátette, hogy a tűz átment egy másik házba. Úgy írta le, mitha a tűz mozgott volna.

Egy másik elméletet fogalmazott meg a titokzatos tüzekről 2004-ben a Vatikán vezető ördögűzője Gabriele Armorth atya mondván, hogy a Canneto-i eseteket démonok okozták. Elmondta, hogy a démonok elfoglalták a házakat, és hatalmas erejüket az elektromos eszközökön használták.

2013-ban a Discovery tévé interjút készített Antonio Spinnato helyi lakossal, aki szerint a területen megfigyelt UFO észlelések kapcsolatban vannak a titokzatos eseményekkel. Spinnato elmondta, hogy UFO-kat vett filmre, melyek katonai helikoptereket követtek, és hozzátette, hogy őt és barátait UFO-k támadták meg. Elmondta azt is, hogy titokzatos fényeket láttak szokatlan módon felfelé emelkedni.

Spinnato azt állította, hogy valami égette, és égések voltak a homlokán és a karján a következő napon, amit úgy írt le, mintha lézerrel találták volna el. Azt is mondta, hogy a barátján is voltak égésnyomok.

Paola Harris olasz ufókutató azt mondta, hogy az olasz haditengerészetnél azt állították, hogy fénygömbök emelkedtek ki a vízből, amikor az események elkezdődtek. Hozzátette, hogy a haditengerészet szerint annyira félelmetes volt, hogy arra kényszerítette őket, tartsák magukat távol a történésektől.

Paola szerint a mobiltelefonok maguktól töltődni kezdtek, a házak kigyulladtak, és az elektromos berendezések nem működtek. Előadásaiban a rejtélyes tüzesetekről beszélve Paola elmondja, hogy az embereket evakuálták, és kamerákat szereltek fel mindenhova. Szerinte senki sem sérült meg, de az emberek azt jelentették, hogy fényes gömböket láttak fényes nappal. A szemtanúk elkezdtek hinni a part közelében lévő vízalatti UFO bázisról szóló spekulációkban.

canneto di caronia rejtélyes tűz 2004 elektromágneses sugárzás ufo fény gömb nasa olasz-szicília-2014-új világtudat

Az olasz kormány ugyanakkor arról számolt be, hogy a tüzeket nagy teljesítményű elektromágneses sugárzás okozta, és ami még érdekesebbé tette mindezt, hogy a hivatalos jelentés szerint ezeket az elektromágneses kibocsátásokat nem ember hozta létre, amelyek elérték a 12-15 gigawattot is.

Egy lehetséges UFO leszállásra is hivatkoztak, mivel rejtélyes leégett lenyomatokat találtak a területen. Azonban Francesco Mantegna Venerando, a szicíliai polgári védelem vezetője szerint a kiszivárgott jelentés még nem végleges, és hogy még mindig dolgoznak a következtetéseken.

 

ujvilagtudat