Home Földönkívüliek Stephen Hawking továbbra is erősen tart az idegenektől

Stephen Hawking továbbra is erősen tart az idegenektől

673
3
Megosztás

Ennek a cikknek az olvasása 4 percig tart

20160128ufo14Stephen Hawking véleménye szerint a földön kívüli fejlett civilizációk potenciális fenyegetést jelenthetnek az emberiség számára. Korunk legismertebb elméleti fizikusa ismét az idegenekkel kapcsolatos aggodalmait hangoztatja új dokumentumfilmjében. Stephen Hawking, a híres elméleti fizikus 2010-ben egyszer már nyilatkozott erről a kérdésről.

Akkor ? nagy vitákat kiváltva ? azt hangoztatta, hogy az intelligens idegenek olyan ?ragadozó martalócok” lehetnek, akik a kozmoszban számukra fontos erőforrást jelentő bolygók után kutatva barangolnak, hogy azokat kifosszák és gyarmatosítsák.

Stephen Hawking ismét aggodalmát hangoztatja az esetleges földön kívüli intelligenciákkal kapcsolatosan. A világhírű tudós most ismét erre ? az egyelőre még elméleti ? problémára hívja fel a figyelmet ?Stephen Hawking’s Favorite Places ? Stephen Hawking kedvenc helyei” című új dokumentumfilmjében.

Egy nap talán megkapjuk a várva várt jelet az egyik bolygóról”

? mondja Hawking a dokumentumfilmben, példaként utalva a Földtől mindössze 16 fényév távolságra fekvő, potenciálisan lakható ?szuperföldre”, a Glise 832c exobolygóra.

20160927hawking2
?De nekünk nagyon vigyáznunk kell, hogy mit üzennénk vissza” ? fejti ki aggályait a tudós. Hawking szerint egy fejlett, földön kívüli civilizációval történő kapcsolatfelvétel valószínűleg olyan lenne, mint amilyen Kolumbusz találkozása lehetett Amerika őslakóival 1492-ben. Egyelőre egyedül vagyunk a kozmoszban.
Néhány más asztrofizikus is indokoltnak találja a Hawking ajánlotta fokozott óvatosságot. Valamelyik idegen civilizáció, amely elég fejlett ahhoz, hogy felkeresse a Földet, akár már tudhat is a létezésünkről az 1900 után a kozmoszba jutott rádió, illetve az 1940-es évek végétől a világűrbe kikerült tévéhullámok útján. Noha még meg sem találtuk őket, az idegenekről különböző teóriák születtek. Stephen Hawking, a világhírű brit elméleti fizikus a Földet esetleg felkereső idegeneket ellenséges létformának tartja. Azt sem lehet kizárni, hogy a Föld néhányszor tíz fényévnyi kozmikus szomszédságában létezik olyan fejlett intelligencia, ami fogta már például a SETI program földi keresőjeleit, de szándékosan nem küld válaszüzenetet, hogy invazív szándékai miatt ne fedje fel kilétét. Noha bármit hozhat a jövő, a tudomány mai ismeretei szerint pillanatnyilag egyedüli intelligens civilizációként létezünk a kozmoszban. Nem tudjuk előre felmérni, hogy milyen lehetne két civilizáció képviselőinek találkozása.

20160131kozmosz18

A földön kívüli élet megtalálása kétségkívül az egyik legjelentősebb esemény lenne az emberi faj történetében, de egyelőre nincs sehol sem ? legalább is általunk felismert ? nyoma az extraterresztrikus intelligenciának. Ennek ellenére a kutatás tovább folyik, folyamatosan fejlesztve és finomítva a csillagközi intelligencia felfedezéséhez kifejlesztett technológiákat. Hawking agresszív civilizációkat vizionál. A ?Stephen Hawking kedvenc helyei” című dokumentumfilmben a világhírű tudós fiktív utazást tesz a kozmoszban. Megfigyeli az általunk ismert világot keletkeztető ősrobbanást, felkeresi a galaxis közepén rejtőző óriási ?szörnyeteg” fekete lyukat, elutazik a Glise 832c rendszerébe, hogy a téridőt átfogó útját Santa Barbara-i otthonában fejezze be, miközben elmondja gondolatait arról, ahogyan a világot látja.

2016092717

A világhírű elméleti fizikus arra int, hogy az emberi történelemből kiindulva egyáltalán nem lehetünk biztosak más civilizációk békés szándékában. Hawking szerint az univerzum egyetlen jól ismert intelligens civilizációjának, az emberiségnek a története kultúrák közötti összecsapások, háborúk, hódítások és nemegyszer tömegmészárlások története.

20160128ufo14

Nem tudhatjuk, mennyi felfedeznivalót rejtenek a kozmosz mélységei. Ezért felteszi a kérdést, miből gondoljuk, hogy egy idegen, földön kívüli civilizáció ebből a szempontból alapvetően más lenne, mint a miénk? Nyilván erre a kérdésre ? talán még sokáig ? nem lehet egzakt választ adni. Ám ettől függetlenül valószínűleg sohasem fog csillapodni az az emberi vágy, hogy társakra leljünk az univerzumban.

origo.hu

3 COMMENTS

 1. Ez azért nem teljesen igaz, az én meglátásom szerint, ha érdekeltek lennénk a Kozmoszban már rég megtámadták volna a Földet, továbbá:

  1. A legnagyobb ellenségünk az maga a KORMÁNY és az összes szövetségese!
  2. Mint említettem nem kell pánikolni, mert az Idegenek már rég köztünk élnek!
  3. Ha úgy döntenének, hogy meg is támadnak a földönkívüliek, akkor a minket védelmező földönkívüli fajok úgy is megvédenének minket, mert mi egy terv részei vagyunk!

  Néhány mondatban lezárva, azt nem értem, hogy a legnagyobb elméleti fizikusok is mit agyalnak még ilyen dolgokon, hogy az “Idegenek kutatása….” Nem kell semmit sem kutatni, ugyan is közelebb vannak hozzánk mint azt bárki el tudná képzelni, elég lenne a Föld titkos részeit körültekintően átvizsgálni, illetve a Naprendszerünket kicsit átláthatóbban ismernünk, mert még mindig sajnos kevés dolgot tudunk, ami az emberiséget illeti.

 2. Kedves Alexius! Itt kezdeném a Galaktikus Föderációval,hogy miért alakult meg!

  A Fény Galaktikus Föderációja 4,5 millió évvel ezelőtt lett megalapítva, hogy megakadályozza az inter-dimenzionális sötét erők uralkodását és ennek a galaxisnak a kihasználását. Jelenleg több mint 200.000 csillagnemzet, konföderációk és uniók a tagjai. Hozzávetőlegesen 40%-uk humanoid, a többi pedig különböző fajta érző lények. A Galaktikus Föderáció legtöbb tagja teljes tudatosságú lény.

  Hybornea : Az első emberi galaktikus kolónia, amit mintegy 2.000.000 évvel ezelőtt alapítottak a jelenlegi Artic Oceáni régiójában volt található, és nagyjából akkora volt mint a jelenlegi Antraktisz. Teljesen el lett pusztítva mintegy 1.000.000 évvel ezelőtt egy naprendszer elleni általános támadás részeként ,aminek következtében a Mars és a Vénusz emberi gyarmatai is erősen beszennyeződtek .

  Lemuria : A második emberi galaktikus kolónia alapította meg a bolygón mintegy 900.000 évvel ezelőtt. Egy nagyjából a mostani Ázsiának megfelelő méretű hely volt a Csendes-óceán közepén. 25.000 évvel ezelőtt , az Atlantis kontinenséről indított erkölcstelen támadás miatt semmisült meg.

  Atlantis: Szigetkontinens és egyben a harmadik Földi galaktikus kolónia. Az atlanti-óceán közepén volt megtalálható. Kissé nagyobb volt a jelenlegi Ausztrália kontinensnél. Az utolsó szakaszában számos förtelmes genetikai kísérletnek volt a helyszíne, ami a korlátozott tudatosságunk megszerzéséhez vezetett. Szerencsére elsüllyedt saját téves számításai következtében mintegy 12.000 évvel ezelőtt.

  Kiegészítésként Atlantist nem csak galaktikus embereknek adott otthont hanem a sötét lényeknek is, akik minden áron azt akarták, hogy támogassuk őket szörnyű tetteikben! Mi emberek nemet mondtunk nekik,és ezért aljasan laborba zártak és megváltoztatták természetes genetikai szerkezetünket. Ennek hatására engedelmes behódoló alárendelt fajt tudtak belőlünk készíteni!

 3. Galaktikus föderáció.

  Ezt mintha már olvastam volna valahol…

  Ja igen, a Start Track ben ha jól emlékszem, vagy az IPM ben olvastam, esetleg a Galaktika -ban??? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀