Home Összeesküvés elméletek Szakértők szerint az MH-370 pilótája szándékosan okozta a balesetet

Szakértők szerint az MH-370 pilótája szándékosan okozta a balesetet

0

Egy ausztrál TV nyomozós műsora szerint az eltűnt repülőgép pilótája szándékosan okozhatott balesetet.Az, hogy pontosan mi történt a Malaysia Airlines Flight 370 -es járatával miután március 8-án felszállt Kuala Lumpurból, a repüléstörténet egyik legnagyobb rejtélye.

A “60 perc” nevű TV műsor szerint a repülés eltűnésének oka a pilóta szándékos öngyilkossága lehetett.

“A kapitány, Zaharie Ahmad Shah készült megölni magát. De sajnos mindenki mást is megölt a fedélzeten és mindezt szándékosan tette.” – mondta egy kanadai légibaleset nyomozó, Larry Vance.

Erre a következtetésre úgy jutottak, hogy a szakértők újra összeállították a gép útvonalát a katonai radarok alapján. Mindez arra engedett következtetni, hogy a pilóta látszólag olyan útvonalon repült, melyet akkor követnek, ha nem akarják, hogy a radaron látszódjanak.

A gép szárnyát a szülővárosa, Penang felé fordította, amely szintén szokatlan döntés.

A kutatók szerint Shah kapitány végig uralta a gép irányítását, még az utolsó pillanatban is amikor a gép a tenger felé zuhant. Ez azt jelenti, hogy 130 km/h-val gyorsabban kellett, hogy zuhanjon, mint ahogyan azt korábban gondolták.

“Mindez nagyon érdekes figyelemreméltó.” – mondta egy repüléselemző, Henry Harteveldt. “Amit izgalmasnak és félelm etesnek találok, az az elmélet, miszerint a pilóta szándékosan tette mindezt ami a modern repüléstörténet legsokkolóbb tette.”

Ugyanakkor ez az ötlet még nem bizonyított és a gép eltűnése még mindig rejtély.

CBS News | paranormal.hu