csütörtök, január 17, 2019
Home Hírek Számos bolygón megjelenhetett az élet

Számos bolygón megjelenhetett az élet

2140
0
Megosztás

Tudósok egy csoportja 3,45 milliárd éves, mikroorganizmusokat tartalmazó fosszíliákat azonosított.

A felfedezés a Proceedings of the National Academy of Sciences (a Nemzeti Tudományos Akadémia Fejleményei)-ben jelent meg a Kaliforniai Egyetem, a Wisconsini és a Madisoni Egyetem tudósainak közreműködésével. A tanulmányban számos mikroorganizmust említenek meg a Föld múltjából, ezek közül két primitv létforma már képes volt a fotoszintézisre, ahol metángáz termelődik, egy másik pedig metánt fogyasztott ahhoz a metángáz előállításához.

Az ilyen széleskörű mikroorganizmusok jelenléte a Föld korai időszakában arra utal, hogy valószínűleg más bolygón is kialakulhatott az élet.

“Mire a Föld 3,465 milliárd éves lett, az élet különböző formái megjelentek rajta – egyszerű, fotoszintetizálni képes szervezetek, metán előálltó és metán felhasználó mikroorganizmusok” – mondta a tanulmány főszerzője J. William Schopf.

“Ezek az első eredmények, melyek arra utalnak, mennyire széles skálája volt az életnek a Föld korai történelmében. Korábbi tanulmányunk arra mutatott, hogy a bolgygón 3,4 milliárd éve már jelen voltak a kénfelhasználó szervezetek is.”

“Ez arra enged következtetni, hogy az életnek jóval korábban meg kellett jelennie, így érthető, miért nem volt nehéz az egyszerű létformáknak még bonyolultabbá alakulniuk”.

“Ha a feltételek adottak, akkor az életnek számos helyen meg kellett jelennie az Univerzumban”.

University of California | paranormal.hu