Home Paranormális jelenségek Szellem a gyárban

Szellem a gyárban

0

A következő eset bármennyire komolytalannak is hangzik, abból a szempontból elgondolkodható, mennyire könnyen befolyásoltság alá eshet az ember, különösen az olyan távoli vidékeken, ahol az iskolázottság, a tanulás, és a tudományok iránti érdeklődés a háttérbe van szorítva.

2017 augusztusában egy kanadai céghez tartozó, de Kambodzsában üzemelő gyárban arra lettek figyelmesek, hogy valami nincs rendben az ott dolgozó 35 munkással. Az egész eset azzal kezdődött, hogy egy munkást szellemi megszállással gyanúsítottak meg. Amikor ez hírre kelt, a munkások egymás után eljultak és magánklinikára kellett vinni őket, hogy felépüljenek. Azt gyanították, hogy tömeghisztériáról van szó. Valóban ekkora pánikot kelthetett ez a hír?

A megszálott férfi viselkedése azonban némileg humorosnak is felfogható, ugyanis azt ordibálta, hogy éhes és csirkét akar enni. Még ha ez az eset egy komolytalan átverés is, hogyan lehetséges, hogy ennyi embernél súlyos egészségügyi probléma jelentkezzen? Elképzelhető, hogy színlelt mindenki?

Bun Van, a Kambodzsai Munkások Demokratikus Uniójának a vezetője akkor azt nyilatkozta a médiának, hogy ez már nem az első eset volt. A Canadia Industrial Park nevű ipartelepen 2017 augusztusa előtt már tízszer előfordult hasonló eset. Akkor azonban néhány munkást nem orvoshoz vittek, hanem a Takeo megyében található khmer varázslókhoz.

Na igen. Kambodzsában a mai napig komolyan veszik a varázslást és nagy kultúrális szerepe van a helyi babonáknak. Így nem csoda, ha ez az eset is az ember befolyásolhatóságának egyik példája; olyannyira, hogy egyes gyárak igazgatói csirkét is vittek az egyes pagodákhoz, áldozatként.

Khmer Times | paranormal.hu