Home Cikkek Szellemet fotóztak Rufford Abbey-ban

Szellemet fotóztak Rufford Abbey-ban

2

ad_122000582Egy tizenéves fiú középkori romokat fényképezett, majd amikor megnézte a fényképet, igencsak meglepődött. Cameron Hamilton (15), aki barátaival éppen egy kiránduláson vett részt a Nottinghamshire-ben lébő Rufford Abbey Country Parkban, egy bejáratnál álló homályos alakot fotózott le, amiről úgy vélik, hogy egy szellem.

A fiú az egyik XII. századbeli kriptán lévő információkat olvasta Rufford legendájáról, majd úgy döntött, készít néhány képet. A szakértők szerint a helyi White Lady-t sikerült lefotózni, aki a legenda szerint az 1615-ben elhunyt Arbella Stuart szelleme.


“Amikor otthon megvizsgáltuk a képet, teljesen sokkot kaptam” – meséli az anyja, Helen. A fénykép pontos helyszíne a középkori Cellarium boltíves bejárata, amely a romokhoz tartozik. Debbie Hibbert, Rufford Abbey idegenvezetője szerint biztos, hogy szellemről van szó. Kinézetét illetően egy fiatal hölgy van a képen amint a bejárat felett lebeg. Linda Hardy, Notthingamshire turisztkai szolgálatának vezetője szerint a White Lady egy helyi legenda. Linda hallott már egy-két észlelésről az elmúlt években.

ad_122000582 ad_121989403

Rufford Abbey szorosan kapcsolódik Robin Hood legendájához is, amely a sherwoodi erdő szívében található meg. A legenda szerint az apátság Robin egyik kedvenc rejtekhelye volt, ez volt az utolsó hely, ahol a seriff kereste volna. És ha Robin nem is volt túl vallásos, a tolvaj a szerzetesek között annyira népszerű volt, hogy két pap is akadt, aki eldobta a keresztet és Robin követőjeként megpróbálkozott az útonállással (sajnos sikertelenül, mind a kettőt elítélték 1317-ben). Rufford egy része ma már csak rom, de az épület így csak még lélegzetelállítóbb látványt nyújt, az összképhez egy bájos kert és néhány modern szobor is hozzájárul. Az apátság még egy kellemes meglepetést hordoz: az épület Savile éttermében páratlanul elkészített angol egybesültet, úgynevezett Roastot (ez lehet marha, disznó vagy pulyka) ehet a vándor.

A Rufford Abbey-tól remek séták tehetők a sherwoodi erdőbe, és a Sherwood Forest Country Park sincs messze az apátságtól. Ezen a parkos részen Európa legöregebb tölgyeit faggathatjuk Robin létezéséről, és ez a gondolat nem is olyan elrugaszkodott, ha meglátjuk ezeket a méltóságteljesen ácsorgó, furcsa formájú példányokat, amelyeknek az erdészek maguk is nevet (és lelket) adtak.

Cameron hite a trmészetfelettiben tovább erősödött, miután szembesült a képen lévő szellemmel.

ad_121989385

2 COMMENTS

  1. A teljesség igényéhez hozzátartozik az eredeti cikk, amelyben megjelenítik a kérdéses White Lady portréját is http://www.dailymail.co.uk/news/article-2518153/White-Lady-Rufford-Abbey-ghost-photo-captured-using-iPod-Touch.html mely szemmel láthatóan még köszönő viszonyban sincs az állítólagos Ladyvel.Leginkább egy hóemberre emlékeztet.. Ezzel az erővel írhatták volna Robin Hoodot is mert ennek a fotónak nincs semmi jelentősége..Ha már valaki szellemfotót készít, illene hasonlítania a példának felvetett alanyra :

  2. Megboldogult jó apám szerint a szög mindig kibújik a zsákból,ha nem előbb akkor utóbb. És az elmúlt évek megerősítették,hogy milyen igaz. Mint az a mondás,hogy addig jár a korsó a…. még le nem bukik.