Home Cikkek Szellemváros Los Angeles közepén

Szellemváros Los Angeles közepén

516
1
Megosztás

Nem minden szellemváros a semmi közepén található. Néhány egész egyenesen egy pulzáló nagyváros belsejében húzza meg magát. Most bemutatjuk Surfridge-t, amely Los Angeles zsúfolt városrészében található.

Surfridge 1920-ban épült, megalakulását a Diskinson & Gillepsie cég támogatta, főleg, hogy a tengerparton található a Csendes-óceánnál. Csodálatos spanyol stílusú házakat építettek ide, szépséges kilátással. Olyan hírességek életek itt, mint Mel Blanc, Cecile B. DeMille és Charles Bickford. A városrésztől keletre egy farmot is találhattunk, ahol légi bemutatókat és versenyeket tartottak. Később a város úgy döntött, hogy repteret csinálnak a területen, hamarosan az egész résznek új funkciója lett.

1

A harmincas években Surfridge nagyon népszerű lett Los Angeles elitjének körében, de az ötvenes években ez megváltozott. A hatvanas évekre Surfridge szinte lakhatatlan lett a Mines Field reptér miatt, amelyet manapság Los Angeles Nemzetközi Repülőtereként ismerünk. Természetesen ez nem tett jót a helyi ingatlanpiacnak, mivel a pihenés annyira nem önfeledt, hogyha perceken belül le és felszállnak a fejed felett a repülők. Így természetesen az emberek elhagyták Surfridge-t. Az elején még teljes kompenzációt kaptak a lakók és beköltöztek a városba. Akik azonban később cselekedtek, azok hatalmas pénzeket veszítettek. Rengetegen elhagyták az otthonukat, amelyeknek a helyére vandálok és hajléktalanok költöztek. 1986-ban Surfridge utolsó lakója is lehagyta a területet.
1973-ban az El Segundo, kék pillangó lett az első rovar, amely veszélyeztetett faj lett. Surfridge-ben pedig elkezdtek elképesztően szaporodni. Manapság egy szellemváros Los Angeles közepén.

2 3

 

Bizzarium

1 COMMENT