Home Szerzői jogok / Copyrights

Szerzői jogok / Copyrights

Ha cikkeket szeretnél átvenni tőlünk, akkor csupán annyit kell tenned, hogy írj az info kukac paranormal.hu címre, ahol jelzed melyik cikkről van szó és hol szeretnéd megjelníteni. Sikeres elbírálás esetén átküldjük neked a cikket dokumentum formátumban. Cikkek átvételéhez ugyanis külön engedélyt kell kérned.

Ezt az intézkedést az álhíroldalak terjedése miatt vezettük be.

Amennyiben ez megvan, a szabályok a következők:

  • Hivatkozás esetén fő szabály, hogy forrásként megjelölöd a cikkünkhöz vezető teljes linket. A cikkeink alatt mindig megjelöljük, hogy milyen forrásokból dolgoztunk, miből inspirálódunk.
  • Az általunk megadott források nem teljes fordítások, csupán felhasznált anyagok, melyekből ötleteket merítünk és az alapján írjuk meg a cikket. Gyakran kihagyunk a forrásból számunkra nem releváns részleteket és kiegészítjük saját gondolatainkkal.  Ilyenkor részleges fordítási jogunk és szerzői jogunk van a cikk felett. De az is lehet, hogy több forrást használunk fel és ezekből válogatunk információkat, hogy egyetlen cikket írjunk belőlük.
  • Ha egyáltalán nem látsz forrást, akkor szerzőnk saját tudásából írta a cikket, ebben az esetben szerzői joggal rendelkezünk a cikk felett.
  • Ha pedig magyar oldalt is látsz a források között, akkor az azt jelenti, hogy a cikk részben azt is felhasználta forrásként, a cikk többi része viszont fordítás vagy önálló írás. Komplett magyar cikkeket azonban nem másolunk át úgy, hogy az egyetlen cikk legyen nálunk.
  • Akármelyik eset áll fenn, a cikkhez vezető linkünket fel kell tüntetned. Nem elég a cikkeink alatt lévő forrást feltüntetned, mert azok csak felhasznált források.  Itt az olvasó látni fogja, hogy felhasználtunk-e valamit, és ha igen, akkor mit.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy megjelöljük és megfelelően feltüntessük az eredeti hír vagy információ tulajdonosának elérhetőségét a forrás megjelölésével.

Amennyiben ennek elmulasztását észleli vagy kifogása van az utánközléssel kapcsolatban, lekötelez minket ha ezt jelzi nekünk, hogy pótoljuk a hiányosságokat, vagy eltávolítsuk a kérdéses tartalmat.

Kérjük ha ilyen észrevétele van, írjon az info kukac paranormal.hu címre. A postafiókunkat rendszeresen monitorozzuk.

Természetesen ugyanezt kérjük minden más médiumtól, amennyiben tőlünk történik a tartalomátvétel.

We have tried to contact all copyright holders, but in cases where they may have failed, we will be pleased to make the necessary arrangements at the first opportunity. Please let us know if you find any of your materials published here without permission.

info kukac paranormal.hu
info at paranormal.hu