Home Cikkek Tagadják a Bermuda Háromszög anomáliáit

Tagadják a Bermuda Háromszög anomáliáit

10

300px-Bermuda_TriangleCsak szóbeszéd a sok Bermuda-háromszögről szóló történet ? jelentette be az amerikai Nemzeti Éghajlati Adatközpont. A Miami-Puerto Rico-Bermuda háromszögről időtlen idők óta azt tartják, hogy rejtélyes körülmények között tűnnek el benne a hajók.

A SunSentinel szerint ok nélkül okolták egész idáig a földönkívülieket az eltűnéssel: Semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy több rejtélyes eltűnés történne itt, mint más hasonló óceáni területen. Sok eltűnt hajó és repülőgép adatainak vizsgálata után nincs arra utaló jel, hogy az esetek nem fizikai okból történtek volna.

Nem mindenki ért egyet: Minerva Bloom múzeumi önkéntes például tanúja volt, hogy egy repülőgépen kiesett egy csavar, amikor családjával a kilencvenes években a Bermuda-háromszög fölött repültek. ?A föld tele van energiazsebekkel, kell hogy legyen tudományos magyarázat, valamilyen energiafajta, amit még nem ismerünk? ? fejtette ki álláspontját.

A jelentés egyébként arra is kitér, hogy a Bermuda-háromszög nem hivatalos földrajzi név, ezért a terület behatárolása sem egyértelmű.

Ha nem lett volna annyi eltűnés azon a környéken, ahol a Bermuda Háromszög található, akkor nem lenne olyan titokzatos ez a hely. Márpedig ha egy hajó vagy repülő minden magyarázat nélkül eltűnik, az felvethet olyan kérdéseket, melyekre a válasz nem lehet racionális. Ha pedig földönkívüliek vagy valamilyen tér-idő kapu lenne a háttérben, az elég nyomós ok lehet arra, hogy a hatóságok eltitkolják és ne hozzák nyilvánosságra, mi zajlik a háttérben. Egy régóta ismert helyről van szó – a kérdés azonban, mi az oka ennek a semmiből jövő magyarázkodásnak? Hiszen eddig se nagyon követeltük a választ, akkor most miért hozták fel egyáltalán a témát? Talán történt ott valami, ami miatt igyekeznek meghosszabbítani a vihar előtti csendet?

Lehet, hogy a legenda szerepe hamarosan felerősödik? A múltbéli feljegyzések alapján tény, hogy történtek ott megmagyarázhatatlan eltűnések, de most az is újabb kérdést vet fel, miért kezdték el mindezt tagadni, éppen most. A helyzet egyelőre homályos, de reméljük fény derül rá.

10 COMMENTS

 1. Mostanában nem is hallottam semmit a Bermuda-háromszögel kapcsolatban (bár nem is eröltettem) most meg látszólag minden ok nélkül cáfolnak-tagadnak.Nekem erről a reakcióról a gyámoltalan kisgyerek esete jut az eszembe mikor mindenféle előzetes felelőségre vonás nélkűl áll az apukája előtt és kétségbeesett arcal mondogatja:Nem én voltam!Én nem csináltam semmit!

 2. Nem a földönkívüliek tehetnek az itteni eltűnésekről! 
  A karibi térségben annakidején az atlantiszi fehér mágusok megpróbálták megakadályozni a sziget elsüllyedését. De az akció irányítása kicsúszott a kezükből: a sziget elsüllyedt. 
  És ma is szedi e miatt a kísérlet miatt az áldozatait a térség. A hajókat, a repülőgépeket. 
  Egyébként a tenger fenekén tavalyelőtt megtalálták a kutatók Atlantisz fővárosának a romjait! Ennek a pontos helyét — a Karib-tenger (Antilla-tenger) mélyén — egyelőre titokban tartják a fölfedezők. 
   
   

 3. Kedves Szpacsek! Ha “egyelőre titokban tartják a fölfedezők” akkor Te honnan tudsz róla? Netán felfedező lennél? Vagy ott olvastad ahol az “atlantiszi fehér mágusok megpróbálták megakadályozni a sziget elsüllyedését” c. történetet? Nem bántásból, de minden cikkhez számodra tényszerű dolgokat közölsz, ebből gondolom, hogy Te amolyan belsős/beavatott ember lehetsz, különben nem tudom elképzelni, hogy honnan származhat ez a hatalmas tudás!

  • Belsős nem vagyok, csak rengeteget olvastam róla, és mélyre ástam benne, ahogy mehanic is mondja…
   Tavalyelőtt volt egy hír róla a neten, hogy egy nemzetközi kutatócsoport megtalálta Atlantiszt, pontosabban a fővárosát, a Karib-tengerben.  Innen tudom. De a város pontos helyét azt egyelőre titokban tartják a megtalálói, mert további kutatásokat szeretnének végezni ott, csak erre most nincs pénz. És gondolom, hogy nehogy műkincsrablók kifosszák, vagy valami ilyesmi — ezért tartják titokban a város helyét.
    

 4. Mortymr!

  Létezik sok olyan dolog amit megpróbálnak eltitkolni,de nem járnak vele sok sikerrel (kiszivárog). Erre szokták azt mondani mindenre fény derül egyszer! 

  És létszíves ne piszkáld szpacsekot mert ő sokkal mélyebbre ásott ezen a téren szerintem mint te! Negatív kritikáidat létszíves máskor tartsd magadban köszönöm!

  • mehanic! Csak a rend kedvéért: Csupán építő kritika és észrevétel, nem kell zokon venni mint annak idején a gabonakörökhöz való hozzászólásaimat….
   Először is: “éssel” nem kezdünk mondatot
   Másodszor: nem léTszíves, hanem léGYszíves.
   Nem kötekedni akarok de egy moderátornak vagy adminnak ez alap..bocsi 🙂