Home Cikkek Tagadják a Loch Ness-i szörny haláláról szóló pletykákat

Tagadják a Loch Ness-i szörny haláláról szóló pletykákat

0

Tagadják a rajongók a Loch Ness-i szörny haláláról szóló pletykákat, amelyek azután kaptak lábra, hogy az utóbbi időszakban igencsak megcsappant az állat felbukkanásairól szóló jelentések száma.

Gary Campbell, a Loch Ness-i szörny hivatalos rajongói klubjának elnöke szerint, a Nessie-ről szóló utolsó megbízható beszámoló alapján az állatot 2009. június 6-án, a tó mentén álló Clansman Hotel partszakaszánál látták utoljára. Az ilyesfajta beszámolók ma már rendkívül ritkák. Ezért könnyebbültünk meg ennyire amikor hallottunk a felbukkanásáról, június előtt ugyanis már egy éve senki sem látta – mondta Campbell. “Ha akkor nem hallunk róla, most már nagyon aggódnánk. Tíz évvel ezelőtt még rengeteg beszámolót kaptunk, de az elmúlt két-három évben már nagyon keveset. Az pedig, hogy mennyire tekintünk megbízhatónak egy ilyen forrást, nagyban függ a szemtanú személyétől”- tette hozzá.

A legutóbbi jelentés egy helyi férfitól származik, aki ismeri a tavat, így meg tudja különböztetni Nessie-t a hajósodor okozta hullámoktól, a nyáron felbukkanó fókáktól és a tavon úszkáló törmelékektől a rajongók szerint. A 2009-es év során egyébként számos, kevésbé megbízható bizonyíték is felbukkant. Ilyen volt például a brit Halló, halló! című darab színészgárdájának hanglokátoros vizsgálata, amelynek során öt titokzatos boltíves formát fedeztek fel Dores városa és az Urquhart-kastély között, valamint az a kézi kamerás felvétel, amelyen egy kocsi fényszórójával világítanak rá a feltételezett szörnyre.

A MonsterQuest dokumentumsorozat Halál Loch Nessnél című, 2009-es epizódja már a szörny esetleges halálával foglalkozik. A műsorban Robert Rhines kutató amellett érvel, hogy ha Nessie valóban létezett, mára biztosan elpusztult, és a tó mélyén fekvő maradványait könnyen fel lehet kutatni. Campbell azt reméli, hogy az újonnan érkező beszámolók megcáfolják majd ezt az elméletet. Ha az emberek elhiszik, hogy a szörny meghalt, az a turizmusra is komoly hatással lehet.