Home Cikkek Találtak valamit a légkörünk felett

Találtak valamit a légkörünk felett

0

felho-legkor-hopkinsFura felhő, angyal vagy UFO? Fehéres színű, felhőben összeálló anyagot láttak néhány napja a Föld mellett, de senki sem tudja biztosan, mi az.

A szakemberek is csak találgatnak, mi az a furcsa medúzaszerű lény vagy anyag, ami október tizedike körül a légkörünknél lebegett. Először a Nemzetközi Űrállomás űrhajósai kapták lencsevégre a jelenséget, amit Mike Hopkins, a NASA asztronautája twittelt saját adatlapján: “Láttam valamit ma az űr felé indulni. Nem tudom, mi volt, de a felhő, amit maga mögött hagyott, az valami elképesztő.”

Luca Parmitano, az ESA (European Space Agency) űrhajósa is lefotózta és feltöltötte saját Twitter oldalára a felhőt. Az egyik általa készített képen egy csík is látszik, olyasmi, mint amilyet a repülők húznak maguk után.

felhoize-legkor-luca felho-legkor-hopkins

Mindez persze éppen akkor történt, amikor sem a NASA földi szakemberei, sem a weboldalai nem elérhetők – vagy legalábbis nem frissülnek az amerikai kormány leállása miatt. Nem gyanús ez egy kicsit? A jelenséget éppen most észlelték, amikor a NASA sem üzemel 100%-osan?

Az Orosz stratégiai nukleáris erők weboldalán olvasható egy feltételezés a jelenség eredetéről. Eszerint október 10-én 17 óra 39 perckor egy Topol/SS-25 típusú rakétát indítottak egy kazahsztáni bázisról. A kilövés elvileg az interkontinentális ballisztikus rakéták teszteléséhez kapcsolódik. De mennyire hihető vajon ez a magyarázat?