Home Földönkívüliek Távolbalátás és a reptiliánok

Távolbalátás és a reptiliánok

0

Akik többé-kevésbé jártasak az UFO szakirodalomban, azok már találkozhattak az úgynevezett kontaktokkal, akik saját elmondásuk szerint távolbalátással képesek információt szerezni földönkívüli fajokról. Az egyik ilyen kontakta Courtney Brown, aki több idegen fajt is meglátogatott mentálisan. Az egyik faj, amelyről beszámolt egyik könyvében, reptiliánok civilizációja. A kontakt szerint valójában nincs sok információnk erről a fajról, de több a földönkívüliek egy főbb csoportjá képviselik.

A fajról általában

Brown szerint ez a faj a Föld közelében végzi tevékenységét és feltételezhető az is, hogy ezek a lények részesei lehetnek egy űrháborúban. Amikor a kontakta mentális utazást tett náluk, elmondása szerint ezek a lények harci ideológiákat és fájdalmat közvetítettek felé. Szenvedés, hősiesség, halál, sírás, vereség azok a szavak, melyekkel leginkább jellemzi ezeknek a lényeknek a jelenlegi státuszát.

Közel a végzet?

A tábolbalátó mentális utazása során egy várost, vagy annak maradványait látta, melyet világunk egykori holokausztjával hasonlított össze. A várost, melyet közelebbről is szemügyre vett, atombobanás pusztíthatott el. A fajnak több hadserege is van, melynek egyik osztálya az űrmunkásoké, akik a halottak lelkeit gyűjtik. Alapvetően segíteni akarnak, vagy csak kimenteni a lelkeket a kataklizmából, melyet evakuációként is felfoghatunk. Brown szerint minden az összeomlás állapotában van. Mostanra azonban a végét járja a küzdelem és az űrmunkások feladni kényszerülnek a küzdelmet; a környezetükből nem lesz semmi hamarosan. A kontakt ugyanakkor látott maga előtt pozitív képet is az utazása során: ebben a vízióban a lények egy, a Földhöz hasonló bolygón élnek, ahol hemzseg az élet a városoktól és a rajta lévő lényektől, akiknek ugyanolyan sokszínű az életük mint a miénk és ugyanolyan sok személyiséggel rendelkeznek.

Tanácstalanság

Brown észlelt egy tanácskozást is, amelynek témája az életterük megmentése. A tanács néhány férfi tagból áll, amely egy kormányzati szervhez hasonlítható. A tanácskozáson az derült ki számára, hogy a reptiliánoknak az emberek segítségére is szükségük lenne, de az Univerzum törvényei szerint nem lehet egy civilizációt sem arra kényszeríteni, hogy fizikailag akár segítséget, akár ártó tevékenységet hajtson végre. A tanácskozás egy épületben volt, víz közelében, ahol minden összetartozott: az élet, a tudat és a szárazföld is. A harmónia jellemezte a helyet. Brown viszont ezt a pillanatot a jövőbe helyezte. Azt állította, hogy egy jövőbeli döntéspontot figyelt meg, ami felé a lények jelene vezet.

Következtetések

Mint láthatjuk, a távolbalátás legyőzi a távolságot mint fizikai korlátot. Courtney Brown, ha valóban rendelkezik ezzel a képességgel, az lehetővé tette számára, hogy bepillantást kapjon a reptiliánok életébe. Ha az utazása valós, akkor elmondhatjuk, hogy komoly hadviselésben vannak jelenleg és rengeteg veszteség áll mögöttük. Valóban nukleáris katasztrófa áldozatai lennének? A válasz megtalálása még maga a kontakt számára sem egyszerű: távolbalátásait követően ő maga sem tudta eldönteni, hogy a Földért harcoló fajról van szó, vagy az embereket látta vízióiban, akik a jövőben a harmóniát próbálják megtalálni. A kontakt azonban reménykedik abban, hogy az emberiség egy szép jövőjét látta. A reptiliánokat pedig agressszoroknak tekinti. Azt viszont nem érti, miért érdekli a Föld ennyire ezeket a lényeket. Mit akarnak a bolygótól? És mi a szerepünk a háborújukban? Ezeket a kérdéseket átgondolva, mégtöbb okunk van arra, hogy védjünk és vigyázzunk a kincsünkre.

Courtney Brown: Cosmic Explorers (1999) | Seres Gábor