csütörtök, április 25, 2019
Home Cikkek Telekinézis: megmagyarázhatatlan fantasztikum, vagy az elme különleges képessége?

Telekinézis: megmagyarázhatatlan fantasztikum, vagy az elme különleges képessége?

776
0
Megosztás

A teleknézis, vagy pszichokinézis képes lehet leküzdeni a fizikai sík korlátait, és elménk erejét szabadjára engedni. De vajon a tárgyak mozgatása mögött van tudomány? Egy napon rájöhetünk, hogyan zajlik a folyamat kvantumfizikai szinteken is?

A telekinézis rejtélye

Ma az anyagi világ egyik legnagyobb rejtélye nem más, mint a telekinézis. Ez a különleges folyamat azt írja le, amikor pusztán az elménk erejével, fizikai ráhatás nélkül vagyunk képesek változást előidézni az anyagi világban, vagy a környezetünkben.

Nevezetesen a telekinézist elsajátító emberek képesek arra, hogy elmozdítsanak tárgyakat úgy, hogy ezt puszta gondolataikkal teszik.

1

Tibetben élő szerzetesek pedig annyira magas szinten képesek kihasználni az elme erejét, hogy a levegőbe tudnak emelkedni, vagy anyagokat tudnak manifesztálni a térből.

2

Idesorolhatóak azok a szerzetesek is, akik olyan mély meditációs alfa állapotba képesek kerülni, hogy a testük egy elhalt állapotba kerül, és mumifikálódva konzerválódik, míg az elme és a lélek vissza nem tér a testbe.

A telekinézis megdöbbentő esetei

Az emberek a kezdetekben, mikor először elkezdték ezt a jelenséget megfigyelni, még sokan féltek tőle.

A jelenséget eleinte szellemek, angyalok, démonok, elhalt lelkek közreműködésének tulajdonították. A 19. században jellemző elfoglaltság volt, hogy spiritiszták, médiumok használták ki ezen képességeiket.

3

A folyamat célja nem a telekinézis volt, hanem általában az elhunytaktól akartak megtudni valamit, akik a résztvevők hite szerint az asztal mozgatásával, ?kopogással? közölték a válaszokat.

4

Az egyik leghíresebb eset Dashi-Dorzho Itigilov múmiájával történt meg. A 200 éve ?halott? szerzetes múmiája már többször tűnt úgy, mintha élne. Egy alkalommal pedig még arrébb is mozdult a helyéről. A szerzetes testéről azt beszélik, hogy valójában nem is halt meg, csak egy több évtizedes, mély meditációba süllyedt.

Korábban pedig egy 50 kilós tibeti szerzetes dokumentumfilmesek kamerája előtt képes volt a levegőbe emelkedni.

A kvantumfizika adhat magyarázatot

Mivel a rejtélye miatt nagyon sokan paranormális tevékenységként fogják fel, sokáig csak humbuknak tartozzák, és nem kutatták.

Mára azonban a kutatók is belátták, hogy lehet valami a jelenség mögött, mivel kézzel foghatóak az eredmények, és nem egy ember bizonyította a történelem folyamán, hogy valós telekinetikus képességekkel rendelkezik.

5

A nagy kérdés az, hogyha létezik a jelenség, bizonyos tekintetben érhető is, és ellenőrizhető, akkor miért nem értjük? Miért akkora rejtély még ma is, hogy nem lehet egyértelmű bizonyítékot találni a létére?

A választ egyre több fizikus szerint a kvantumfizika bugyraiban kellene keresnünk. Valószínűleg kvantumfizikai szinteken zajlik ugyanis a telekinézis folyamata, és az elme ereje valamiféle átviteli közegen keresztül “közlekedik”, talán a kvantumfolyadékokon keresztül, melyeket nemrég fedeztek fel, vagy legalábbis az erre utaló jeleket.

6

A telekinézis mikroszinten is történhet, ilyenkor fizikai szempontból az anyagrészecskék természetes rezgésének felgyorsítása vagy lelassítása zajlik, ami az anyag melegedésével vagy lehűlésével jár.

A lebegést egyelőre viszont abszolút nem tudja megmagyarázni a tudomány, ezért is keresik a megoldást sokan a kvantumfizikában.

avilagtitkai.com