Home Kriptozoológia Tényleg létezhet az ausztrál yowie?

Tényleg létezhet az ausztrál yowie?

0

Az évek során több százan láttak egy nagy, kétlábú, majomszerű lényt az ausztrál hátországban. Bár a nagy kétlábú hominidákkal való találkozásokat leginkább Észak-Amerikához és a Himalájához kötik, az ilyen lényekről szóló történeteket évszázadok óta a világ minden tájáról jelentik, beleértve Oroszországot, Kínát és még Ausztráliát is, ahol a helyiek Yowie néven ismerik.

Az egyik szemtanú – a Queenslandben élő Dean Harrison – azt állítja, hogy 1995-ben találkozott egy ilyen lénnyel a Gold Coast hátországában lévő Mount Tamborine-on lévő otthonában.

“A mocsár mögötti sötétségben hallottam ezt a dübörgő és bömbölő hangot, amitől égnek állt a hajam” – mondta a 7NEWS.com.au ausztrál hírportálnak adott interjújában.

“A lény kétlábú volt, így hallottam, hallottam azt is, ahogy járkált, keresgélt a mocsáron keresztül… aztán elkezdte kitépni a lombot a földből, és a levegőben dobálta”.

Az ABC North Coast rádió műsorvezetője, Gary Opit azt állítja, hogy az elmúlt 20 évben több tucatnyi hívást kapott hasonló történetekkel rendelkező emberektől.

“Általában egy gorillaszerű állattal találkoznak, mondhatnánk, hogy egy nagyon szőrös, emberszerű állattal, de olyan, amely körülbelül 1,5-2 méter magas vagy nagyobb” – mondta.

“Mindannyian egy nagyon erőteljes testet írnak le, nagyon izmos mellkast, a fej a vállon ülve, kicsit olyan, mint egy izmos focistáé, nyaknak nem sok nyoma van, és nagyon erős, izmos karokkal és erőteljes testtel, erőteljes lábakkal.”

Tehát tényleg egy új kétlábú majomszerű lény kószálhat Ausztráliában?

A válasz még nincs megadva, de egy dolog biztos – ezek a szemtanúk biztosan látnak valamit.

Hogy pontosan mi lehet az a valami, az azonban továbbra is vita tárgyát képezi.